KOMPLETNA USLUGA

Poliklinika Breyer otvorila mikrobiološki odjel

18.10.2013 u 15:12

Bionic
Reading

Poliklinika Breyer danas se može pohvaliti cjelovitom ponudom laboratorijskih pretraga i brojnijim timom visokoobrazovanih stručnjaka

Naime, od travnja 2013. svakom korisniku nudi zaokruženu laboratorijsku obradu; uz biokemijske i imunokemijske analize Poliklinika Breyer vrši i kompletnu mikrobiološku obradu. Vrhunski tim Poliklinike Breyer, koji se sastoji od medicinskih biokemičara i mikrobiologa omogućava cjelovitu, brzu i preciznu laboratorijsku obradu te izdavanje nalaza u najkraćem mogućem vremenu, po najvišim standardima struke.

Uz postojeći široki izbor pretraga, zahvaljujući mogućnosti mikrobiološke obrade, Poliklinika sada nudi uzorkovanje brisova ždrijela i nazofarinksa koji olakšavaju dijagnostiku i određivanje terapije kod sumnje na infekciju dišnih putova. Zaprima i mikrobiološki obrađuje uzorke urina (urinokultura) uz antibiogram, čime pacijent dobiva jasne smjernice za daljnje liječenje kod problema s mokrenjem te vrši mikrobiološku obradu uzorka stolice na bakterije, viruse ili gljivice.

Također, Poliklinika Breyer nudi mogućnost kompletne obrade ginekoloških uzoraka - od bakterioloških brisova do dokazivanja prisustva Chlamydije ili HPV-a, uz pomoć najboljih i najsuvremenijih metoda.

Voditeljica mikrobiološkog laboratorija je doktorica Silvana Balzar, liječnik specijalist mikrobiolog koja se timu Poliklinike pridružila u travnju 2013. s otvorenjem mikrobiološkog laboratorija. Doktorica Balzar vrhunski je klinički mikrobiolog i donedavno je radila u SAD-u na znanstvenim istraživanjima na području imunologije astme i patologije alergijskih stanja.

Poliklinika Breyer jedna je od rijetkih u Hrvatskoj u koju se na vađenje krvi može doći gotovo cijeli radni dan: od 7.30 do 18.00 sati (i svaku subotu u mjesecu od 8.00 do 11.00 sati), dolazak nije potrebno unaprijed dogovarati, a većina je nalaza gotova isti dan te se nalazi pacijentu mogu poslati e-mailom, poštom ili faksom.