tportal.hr

Zagreb
+16
Osijek
+17
Pula
+20
Rijeka
-
Zadar
+18
Split
+22
Dubrovnik
+20

GRIC GRIC

Najbolji lijek za srce: bademi i lješnjaci

Najnovija istraživanja pokazuju da su lješnjaci, bademi, pistacija i orasi odlični u prevenciji srčanih bolesti

Datum objave:
13.12.2008 10:00

Zadnja izmjena:
12.12.2008 19:47

Štoviše, isto je istraživanje pokazalo da često konzumiranje navedenih sjemenki može pomoći više od ljekovitog maslinovog ulja. Autori ovog istraživanja, španjolski znanstvenici naglašavaju da je uz to prijeko potrebno jesti mediteransku hranu u kojoj prednjači riba, bijeli luk, vino i svježe povrće jer bi u protivnom, uz konzumiranje fast fooda rezultat izostao.

 

Također su naglasili da sjemenke sadrže puno antiupalnih sastojaka, vrlo potrebna vlakna, kao i antioksidanse koji snižavaju krvi tlak i dobro djeluju na rad srca. Naime, bolesti srca vrlo su često povezane s ishranom i metabolizmom, pa se srčanim bolesnicima vrlo često preporučuje i pravilna ishrana bogata zdravim mastima kakve se najčešće nalaze upravo u spomenutim sjemenkama.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr