Zdravlje OPASNA DIJETA

Popila četiri litre vode i umrla

  • Autor: A.J.
  • 15.12.2008 9:16:03
  • 12.12.2008 11:00:00

Britanka Jacqueline Henson umrla je nakon što je u samo dva sata popila četiri litre vode, držeći se dijete koja osim velikih količina tekućine propisuje dnevni unos od 500 kalorija

Četrdesetogodišnja majka petero djece bila je oduševljena kada je zbog dijete u samo tjedan dana smršavjela oko pet i pol kilograma. No nesretna Henson nije mogla ni slutiti da će je dijeta stajati života.

'Savjetnici za dijetu su joj rekli da će, što više vode bude pila, više kilograma gubiti', rekao je njezin suprug Brian.

Henson je dijetu shvatila doslovno, a svu vodu bi popila u manje od dva sata. Tako je bilo kobne večeri kada je sa suprugom Brianom gledala televiziju i pila vodu. Nakon što je popila svu tekućinu požalila se da je boli trbuh, nakon čega je povraćala. Zaboljela ju je glava, pa je otišla u kupaonicu.

Ubrzo ju je u nesvjesnom stanju pronašla 18-godišnja kćerka. Nesretna Jacqueline ubrzo je preminula. Doživjela je srčani udar i natekao joj je mozak.

Iako sestra i suprug preminule za smrt krive kompaniju koja je osmislila dijetu, istražni sudac ocijenio je da se Jacqueline nije držala uputa u kojima stoji da toliku količinu vode treba popiti tijekom cijelog dana, a ne u nekoliko sati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više