TAKO TO RADE U JAPANU

Slavujevu kakicu na lice za divan porculanski ten

24.06.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Već stoljećima slavuj opija duše Japanaca ljepotom i očaravajućim pjevom, a Japankama uljepšava lica svojim izmetom

Slavujev izmet sadrži prirodne enzime koji se u tajnosti koriste u kozmetici već stoljećima. Posebno je cijenjen u Japanu, gdje se prodaje pod imenom Uguisu No Fun. Od davnina japanske ljepotice održavaju svoju porculansku put i blistavo svilenu kosu upravo kremama proizvedenim od slavujevih ostataka, koji se, pretvoreni u prah, miješaju u smjesu nalik kremi koja se koristi kao maska za lice. Rezultat je, kao što znamo, znatno profinjeniji od načina na koji se do njega dolazi.

Prenošen s generacije na generaciju, proizvod Uguisu No Fun i danas se koristi jednakim intenzitetom kao stoljećima prije.

Za one hrabrije, recept je jednostavan: pola žličice suhog Uguisu No Fun pljesniva mirisa pomiješa se u dlanu ruke s nekoliko kapi vruće vode. Smjesa se umasira u lice, uz izbjegavanje očiju. Maska se treba nanositi dvaput tjedno i drži se na licu do 20 minuta. Pogledajte na videu kako to rade profesionalci: