tportal.hr

Zagreb
+12
Osijek
+15
Pula
+17
Rijeka
+20
Zadar
+17
Split
+17
Dubrovnik
+19

PIVSKI TRBUH

Unatoč štetnosti, muškarci se ne odriču alkohola

Iako muškarci osjećaju loš utjecaj alkohola na organizam, ipak se ne žele odreći toga poroka. Tek mali broj njih razmišlja o prestanku

Datum objave:
15.6.2009 9:59

Zadnja izmjena:
15.6.2009 10:33

Vezane teme

Unatoč upozorenjima da alkohol uzrokuje pivski trbuh, velike grudi i narušava seksualni život, muškarci se ne žele odreći toga poroka, pokazalo je najnovije istraživanje.

Tek 27 posto muškaraca pokazalo je zabrinutost zbog viška kilograma oko struka koje je uzrokovao alkohol, a još manji postotak muškaraca zabrinut je zbog obješenih i velikih grudi. Tek 16 posto muškaraca priznalo je da ih posljedice alkohola plaše, a devet posto se složilo da alkohol utječe na njihov seksualni život.

Tijekom istraživanja u Velikoj Britaniji ispitano je oko 1.000 muškaraca koji konzumiraju alkohol. 37 posto ih je reklo da razmišlja o smanjenju konzumiranja alkohola kako bi smanjili unos kalorija u organizam.

Svaki treći ispitanik rekao je kako je zabrinut da će alkohol ostaviti dugotrajne posljedice na njegovo zdravlje, a svaki peti već sada osjeća loš utjecaj alkohola.

'Očito je da su muškarci zabrinuti zbog utjecaja alkohola i više nego što smo mislili. Mnogi od nas vide dokaze na tijelu prouzročene konzumacijom alkohola, ali tek kad počnemo starjeti vidimo da je utjecaj i znatno veći, ali i lošiji nego što smo mislili', rekao je dr. Ian Banks, predsjednik Men's Health Foruma koji je proveo istraživanje.Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr