Zdravlje UPITNO OČINSTVO

Muškarci koji jedu puno mesa imaju lošiju spermu

  • Autor: K. Z.
  • 12.6.2009 10:32:48
  • 12.6.2009 9:56:38

Muškarcima koji jedu više svježeg voća i povrća povećava se broj spermija, dok se kod onih koji jedu masniju hranu broj spermija smanjuje

Muškarci koji žele postati očevi trebali bi prestati jesti 'mačo hranu' poput mesnih odrezaka i hamburgera. Naime, najnovije istraživanje je pokazalo da se kod muškaraca koji jedu više svježeg voća i povrća povećava broj spermija, dok se kod onih koji jedu masniju hranu broj spermija smanjuje.

Poveznica između zdrave sperme i antioksidansa nastala je na osnovu četverogodišnjeg istraživanja u kojemu se pratila povezanost između plodnosti i prehrambenih navika kod 61 muškarca. Znanstvenici su željeli doznati mogu li vitamini utjecati na kvalitetu sperme.

'Naše prijašnje istraživanje pokazalo je da muškarci koji jedu velike količine mesa i punomasne proizvode imaju manje kvalitetnu spermu od muškaraca koji jedu više voća, povrća i dijetnih proizvoda. I ovo istraživanje to je potvrdilo', istaknuo je dr. Jaime Mendiola, voditelj istraživanja.

Antioksidansi su pronađeni u hrani poput naranči, paprike i špinata. Oni smanjuju štetni utjecaj slobodnih radikala. Istraživanjem je obuhvaćeno 30 muškaraca koji su imali probleme s plodnošću te 31 muškarac koji nije imao takvih poteškoća. 'Uočili smo da muškarci koji se zdravije hrane imaju kvalitetniju spermu. Mislim da bi to mogla biti dobra motivacija za promjenu prehrambenih navika svim muškarcima koji žele postati očevi', rekao je dr. Mendiola.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više