Zdravlje ZAČIN ŽIVOTA

Curry sprečava Alzheimerovu bolest

  • Autor: K. D.
  • 4.6.2009 8:42:38
  • 4.6.2009 8:00:00

Sa sveučilišta u Carolini poručuju nam da konzumacija kurkume, jednog od glavnih sastojaka curryja, može spriječiti pojavu Alzheimerove bolesti, a kod onih koji je već imaju, može poboljšati stanje

Profesor Murali Doraiswamy iz medicinskog centra sveučilišta Duke u Carolini izjavio je da konzumacija kurkume sprečava začepljenje krvnih žila u mozgu kod Alzheimerove bolesti.

Testiranja na oboljelim miševima pokazala su da ubrizgavanje visokih doza kurkume dovodi do rastvaranje kobnih masnih naslaga, dok je kod zdravih rezultiralo preventivnim djelovanjem.

U drevnoj indijskoj kulturi kurkuma se često naziva začin života i znanstvenici istražuju njezino djelovanje ne samo u slučaju Alzheimera, već i raka i artritisa.

Dr. Doraiswamy naglašava kako prekomjerna konzumacija curryja neće nadomjestiti lošu ishranu i životne navike, no u slučaju da o tome već vodite računa, stavljanje curryja na jelovnik svakako će umanjiti šansu za pojavu demencije.

'Demecija je užasno stanje koje nas praktički lišava svega što jesmo. Ako ne djelujemo sada, u sljedećih deset godina od nje će oboljeti oko milijun ljudi. Jeftin, pristupačan i pouzdan tretman mogao bi preobraziti živote onih koji su već pogođeni. Pravilnom investicijom senilnost se može pobijediti', optimističan je na kraju doktor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više