tportal.hr

Zagreb
+16
Osijek
+17
Pula
+18
Rijeka
+19
Zadar
+16
Split
+18
Dubrovnik
+15

A ŽENE STOIČKI PODNOSE

Evo zašto muškarci 'umiru' kad imaju prehladu

Znanstvenici su sada otkrili da doista postoji 'muška gripa' zbog koje muškarci doista više pate kad ih uhvate kašalj i prehlada

Datum objave:
25.1.2013 9:58

Zadnja izmjena:
25.1.2013 10:52

Vrlo često žene se žale na svoje muškarce da su kao djeca kad ih uhvati najobičnija prehlada ili gripa. Naime, žene puno bolje podnose takva stanja i gotovo da ih prehodaju, dok se muškarci previjaju u mukama i bolovima.

Znanstvenici su sada otkrili da doista postoji 'muška gripa' zbog koje muškarci doista više pate kad ih uhvate kašalj i prehlada. Kako su pojasnili znanstvenici, muškarci imaju više receptora u mozgu koji na neki način proizvode gore simptome, odnosno uzrokuju to da ih muškarci gore podnose.

'Uistinu postoje razlike između muškarca i žena kada je riječ o nekim bolestima. Ženski i muški mozak različito reagiraju. U slučaju prehlade, muški mozak uzrokuje puno više boli i zato možemo reći da su muškarci uistinu u lošijoj poziciji kada ih uhvati prehlada', pojasnila je dr. Amanda Ellison sa Sveučilišta Durham.

Ova će otkrića zasigurno razveseliti muškarce koji sada imaju i znanstveni odgovor na ženine prigovore. No jednako tako ova otkrića još jednom dovode u pitanje stav da su muškarci jači spol. Očito je da žene bolje podnose bol.

227144 ,227399 ,227381 ,219581

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr