Zdravlje NEVJEROJATNI PODACI

Svaki četvrti Britanac pije previše alkohola

  • Autor: N.T.
  • 21.5.2009 10:50:53
  • 21.5.2009 8:00:00

Službene statistike u Velikoj Britaniji otkrile su nevjerojatne podatke. Gotovo 10 milijuna Britanaca pije previše, a bolnice su zabilježile 70 posto više dolazaka zbog problema s alkoholom

Svaki treći muškarac i svaka šesta žena imaju ozbiljnih problema s alkoholom, koji bi mogli dovesti do poteškoća u radu jetre ili uzrokovati depresije.

U Britaniji je alkohol u posljednje vrijeme postao sve dostupniji, što je povećalo konzumaciju, a to se pak odrazilo na opće zdravlje nacije.

Ono što posebno zabrinjava zavod za javno zdravstvo u Britaniji je trošak koji godišnje nastaje zbog bolesti izazvanih alkoholom, a koji se popeo na 2,7 milijardi funti.

Upravo zato u Britaniji ozbiljno razmišljaju o provođenju nekakvog programa na državnoj razini koji bi smanjio potrošnju alkohola i osvijestio stanovnike o njegovoj štetnosti u prekomjernim količinama.

Preporučili su da žene ne popiju više od 2,5 decilitara alkohola dnevno, a muškarci više od četiri decilitra te da tjedno barem dva dana apstiniraju od alkohola.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više