Zdravlje PRIRODNA OBRANA

Loše vijesti mogu biti dobre za zdravlje žena

  • Autor: tportal.hr
  • 18.10.2012 13:32:02
  • 15.10.2012 10:29:02

Znate li često reći da vas vijesti jako nerviraju i opterećuju, a pritom ste pripadnica ženskog spola, utješit će vas činjenica da istraživanja potvrđuju kako žene imaju prirodni mehanizam za obranu od stresa

Istraživanje o tome kako muškarci i žene interpretiraju loše vijesti poput ubojstava i pljački pokazalo je da one više uznemiruju pripadnice slabijeg spola. Glavni razlog tome mogao bi biti veća empatija koju imaju žene, ali se pokazalo da i bolje reagiraju u takvim situacijama.

Kanadski znanstvenici pokazali su vijesti iz lokalnih novina 56 žena i muškaraca, a tijekom istraživanja redovno im je uziman uzorak sline kako bi vidjeli razinu hormona kortizola.

Voditeljica istraživanja Marie-France Marin za Daily Mail objašnjava kako loše vijesti i priče iz novina nisu podigle razinu stresa, ali su utjecale na reakciju kod žena. Dodaje kako kod muškaraca taj okidač uopće nije primijećen, ali smatra da je priroda žensko tijelo načinila takvim da reagira na opasnosti.

Psihologinja Terrie Moffitt s londonskog Instituta za psihologiju kaže kako žensko tijelo i srce rade na način tako da dodatni stres zapravo može biti dobar za njihovo zdravlje jer se mogu nositi s tim dodatnim pritiskom.

219865,219882,219276,218236
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više