BONUS U KILOGRAMIMA

Debljate li se na poslu?

12.10.2012 u 07:48

Bionic
Reading

Vjerujete da ćete biti učinkovitiji preskočite li pauzu za ručak i pojedete obrok za uredskim stolom? Krivo, kažu stručnjaci: veći stres, neredovita i nezdrava prehrana vode samo do šireg struka i većeg rizika od kroničnih bolesti

Uredski radnici koji preskaču pauze za ručak kako bi zadovoljili poslovne ciljeve i možda dobili bonuse neće vidjeti samo povišicu plaće. Prema novom istraživanju, kako raste razina stresa na njihovim zadacima, tako se povećava i njihov struk,piše Daily Mail.

Čak 82 posto uredskih radnika jede za svojim radnim stolovima jer imaju previše posla, dok će 24 posto njih pojesti sve što im dođe pod ruke kako bi održali razinu energije. Šokantni podatak govori da će čak 35 posto posegnuti za čokoladom kao svojim podnevnim međuobrokom samo zato što nemaju pauzu za ručak. I da bi cijeli prehrambeni režim bio još čudniji, čak 44 posto uredskih radnika krivi kolege za svoje debljanje.

Anketa, koju je proveo program za mršavljenje LighterLife, pokazala je da uvijek postoji jedan 'uredski hranitelj' koji ohrabruje kolege na loše prehrambene navike.

Uredski hranitelj nova je vrsta kolege koji donosi poslastice i grickalice za svakoga, dodatno potičući nezdravu prehranu za uredskim stolom. Dr. Hilary Jones, koja vodi zdravstvenu TV emisiju, kaže kako stres igra veliku ulogu u prehrambenim navikama i sprečava uredske radnike da se zdravo hrane i vode zdrav život.

'Stres je glavni okidač prejedanja, a održavanje stresa vodi u nezdrav način života, što povećava rizik od bolesti. Iako tvrtke i uposlenici vjerojatno misle da je prehrana na uredskom stolu produktivan i učinkovit pristup upravljanju radnog vremena, nedostatak pauze za ručak ne samo da će utjecati na debljinu, nego i na mentalno opterećenje.

Ovo je istraživanje ponovno istaknulo koliko je važno da se promijeni pristup prehrani. Uredski radnici bi trebali prestati pronalaziti isprike za nezdravi prehrambeni režim i početi jesti zdravo.'