Zdravlje BEZ PANIKE

Što će se dogoditi ako progutate gumu za žvakanje?

  • Autor: tportal.hr
  • 11.9.2012 12:08:16
  • 11.9.2012 10:43:11

Istina je da dio gume za žvakanje koji se sastoji od smole, masti, emulgatora i voska nije probavljiv, ali čovjek u životu pojede i mnoge druge neprobavljive stvari, no želudac se snađe i riješi situaciju

Što će se dogoditi ako progutate gumu za žvakanje? Hoće li joj doista trebati sedam godina da prođe kroz probavni sustav? Može li se guma za žvakanje uistinu omotati oko srca ili želuca? Sve nabrojano su zapravo mitovi i ako vam se dogodi da slučajno progutate gumu za žvakanje, ne brinite se.

Istina je da dio gume za žvakanje koji se sastoji od smole, masti, emulgatora i voska nije probavljiv, ali čovjek u životu pojede i mnoge druge neprobavljive stvari, no želudac se snađe i riješi situaciju. Neprobavljivi dijelovi gume za žvakanje jednostavno se guraju kroz probavni sustav sve dok na kraju ne izađu van.

No ako biste u kratkom razdoblju progutali nekoliko guma za žvakanje, moglo bi biti problema, jer probava ne bi brzo mogla izvršiti izbacivanje pa bi moglo doći do blokade probavnog sustava. To se najčešće događa kod djece i u tom slučaju potrebna je liječnička intervencija.

To se, srećom, rijetko događa i zato kad idući put budete slučajno progutali gumu za žvakanje, bez brige – probava će se sama pobrinuti za sve.

205900,200051,195021,188120
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više