Zdravlje ŠETNICA VITALNOSTI

Hodajte i vježbajte po uputama s postavljenih ploča!

Jeste li znali da na otoku vitalnosti lako možete osvijestiti svoju vitalnost? Jednostavno krenete u šetnju Šetnicom vitalnosti Mali Lošinj - Veli Lošinj dugom tri kilometra koja je obgrljena stoljetnom borovom šumom i pratite upute s edukacijskih ploča postavljenih uz more

Naime, za stanovnike i goste Lošinja ondje je ponuđen novi sadržaj za poboljšanje zdravlja i kvalitete življenja, a za što su se pobrinuli Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i PBS Centar sportske izvrsnosti iz Zagreba uz partnerstvo Jadranka hotela, Instituta za turizam i studija za aromaterapiju Laurus.

Postavljene edukacijske ploče na Šetnici vitalnosti tijekom cijele će godine educirati šetače o važnosti pravilnog držanja i disanja te o osvješćivanju pokreta i procesa tijekom hodanja, nudeći im da maksimalno iskoriste blagodati prirode.

Radi se o pet, zanimljivo, dvostranih edukacijskih ploča od kojih se prva nalazi na početku šetnice u uvali Valdarke, a posljednja ispod vitality hotela Punta. One imaju lice i naličje, pa će šetači koji kreću iz Velog Lošinja raditi jedne vrste vježbi, a oni koji kreću iz suprotnog smjera drugu vrstu. Svejedno je, kažu upućeni, odakle se kreće, ali bitno je da se na svakom punktu pročita i odradi ono što je napisano i opisano popratnim fotografijama.

Šetnica broji oko 10.000 koraka, što je standard Svjetske zdravstvene organizacije koja preporučuje da bi toliko koraka trebalo preći tijekom jednog dana. Aktivniji šetači mogu cijelu šetnicu u oba smjera preći u 45 minuta, a rekreativcima i sporijim šetačima će trebati do sat i pol vremena.

Šetnica se može prolaziti individualno, a u ponudi su i vođene šetnje koje vode djelatnice velološinjske podružnice PBS studija u vitality hotelu Punta. Ideja Ana Marije Jagodić Rukavina, voditeljice projekta i PBS studija, bila je da šetači osjete pojam vitalnosti na svome tijelu te da ploče budu jednako zanimljive i razumljive svima.

Dođite i probajte - svoju vitalnost valja osvijestiti!
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više