tportal.hr

Zagreb
+16
Osijek
+15
Pula
+19
Rijeka
+17
Zadar
+16
Split
+19
Dubrovnik
+18

ZBOGOM KILOGRAMI

Otkriveno cjepivo protiv debljine

Znanstvenici su osmislili cjepivo protiv debljine koje koristi imunitet da bi se borilo protiv viška kilograma

Datum objave:
9.7.2012 9:01

Zadnja izmjena:
9.7.2012 10:15

U testu koji su znanstvenici proveli miševi su izgubili deset posto težine u četiri dana, i to nakon samo jednog cijepljenja.

Također, miševi su hranjeni kaloričnom hranom pa se može pretpostaviti da će to cjepivo jednog dana pomoći i ljudima koji vole nezdravu hranu, piše Daily Mail.

Ipak, znanstvenici kažu da ne treba zaboraviti na ostale posljedice loše prehrane, a cjepivo bi se moglo naći na tržištu tek za sedam do deset godina. Cjepivo djeluje tako da zavarava imunitet i stvara antitijela protiv hormona somatostatina.

200234,202362,202286,201073

Taj hormon sudjeluje u regulaciji lučenja hormona rasta te regulaciji probavnog sustava, a zajedno s drugim hormonima usporava metabolizam i kilogrami se lakše nakupljaju. Antitijela to sprečavaju.

Journal Of Animal Science and Biotechnology izvještava da su miševi nakon prvog cjepiva u tri tjedna dobivali samo manje doze za održavanje težine, a razina ostalih hormona nije im bila poremećena.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr