Zdravlje ZNANSTVENICI VJERUJU

Gljive su ključ za borbu protiv gripe

  • Autor: tportal.hr
  • 8.5.2009 7:15:49
  • 8.5.2009 8:00:00

Znanstvenici vjeruju da bi gljive mogle biti moćno oružje u borbi protiv gripe. Gljive bi, naime, mogle igrati važnu ulogu u obrani tijela od virusnih infekcija i tumora

Nova istraživanja pokazala su da jedenje gljiva može pomoći u obrani od tih infekcija i virusa jer podižu prirodni imunitet organizma. Istraživanje je provedeno na američkom sveučilištu Tufts, a proučavali su proces u tijelu koji se događaju nakon što konzumiramo šampinjone. Laboratorijska su istraživanja pokazala da konzumacija gljiva poboljšava prirodni imunitet, što je prva linija obrane našeg organizma od svih vrsta virusa. Daljnja istraživanja uključuju infekciju virusom gripe i trenutačno su u fazi provođenja.

Znanstvenici žele doznati kako se gljive, koje mnogi svrstavaju u kategoriju superhrane, mogu koristiti kao eliksir imuniteta kako bi se spriječilo obolijevanje od gripe.

Epidemija svinjske gripe još je više naglasila potrebu za uravnoteženom prehranom koja uključuju hranu koja može ojačati imunitet. Stručnjaci vjeruju da je prava hrana, poput gljiva, za razliku od vitaminskih suplemenata, najbolje i najzdravije dugoročno rješenje jačanja imuniteta.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više