tportal.hr

Zagreb
+18
Osijek
+17
Pula
+20
Rijeka
+18
Zadar
+22
Split
+21
Dubrovnik
+23

PRVI SVJETSKI FORUM

Borba protiv pretilosti započinje u djetinjstvu

Prvi Svjetski forum o pretilosti organizira Međunarodna mreža EPODE (Ensemble, Prévenons l’Obésité Des Enfants) – najveća svjetska udruga za prevenciju pretilosti čiji članovi dolaze iz 25 zemalja

Datum objave:
29.6.2012 10:58

Zadnja izmjena:
29.6.2012 13:15

Nestlé se pridružio predstavnicima znanstvene i zdravstvene zajednice na prvom Svjetskom forumu o pretilosti na kojem su podijelili svoja saznanja i praktična rješenja problema pretilosti kod djece. Na forumu se raspravljalo o dokazima koji upućuju na to da je suradnja u promicanju zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti među najuspješnijim pristupima prevenciji pretilosti kod djece.

'Pretilost kod djece je složen problem koji uključuje društvene, ekonomske i ekološke faktore. Učinkovit pristup rješavanju problema zato nužno uključuje zajednički rad i partnerstvo u promicanju zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti kroz programe usmjerene na zajednicu. Ključno je osigurati suradnju raznih sektora i u Nestléu smo uvjereni da industrija igra bitnu ulogu u rješavanju problema pretilosti kod djece', rekla je Janet Voûte, potpredsjednica tvrtke Nestlé zadužena za odnose s javnošću.

Ovo je prvi Svjetski forum o pretilosti koji organizira Međunarodna mreža EPODE (Ensemble, Prévenons l’Obésité Des Enfants) – najveća svjetska udruga za prevenciju pretilosti čiji članovi dolaze iz 25 zemalja. EPODE je prvi pilot program za prevenciju pretilosti kod djece pokrenuo u Francuskoj 1992, kad je Nestlé podržao udrugu. Kao rezultat dugogodišnje suradnje s EPODE-om i ostalim partnerima pokrenuta je globalna inicijativa Healthy Kids kojom Nestlé promiče zdravu prehranu i tjelesnu aktivnost djece.

U sklopu ove inicijative Nestlé je u Hrvatskoj početkom 2011, u suradnji s Hrvatskim školskim športskim savezom, pokrenuo projekt Vrtim zdravi film koji je održan u sedam osnovnih škola u sedam hrvatskih gradova. Pomoću sporta i školskih predavanja, 567 učenika sedmih razreda učilo je o zdravim životnim navikama, s fokusom na pravilnoj prehrani i tjelesnim aktivnostima. Rezultati istraživanja pokazali su da je projekt unaprijedio znanje učenika o zdravoj prehrani i važnosti adekvatnog kretanja za 15 posto.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr