SUPER SAVJETI

Znate li kako se mršavi na zdrav način?

01.06.2012 u 11:39

Bionic
Reading

Životne navike možete promijeniti uz pomoć dobre organizacije i planiranja, tvrdi poznati američki stručnjak

Za gubljenje kilograma nije dovoljna samo dijeta. Ako želite stvarnu i dugoročnu učinkovitost, morat ćete promijeniti životni stil. Chris Powell, američki stručnjak i trener za promjenu životnoga stila, predlaže nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u kreiranju životnih promjena.


Emocionalni okidači
Prije nego što se bacite na hranu poput izgladnjelog očajnika, zastanite. Zaklopite oči, duboko udahnite i upitajte se jeste li uistinu gladni? Analizirajte malo svoje emotivno stanje i iznenadit ćete se kako se često iza želje za hranom kriju neke druge želje.

Napad žudnje
To su one situacije u kojima naglo imate želju za slatkim ili bilo kojim drugim okusom. Kako to spriječiti? Najprije izbacite svu nezdravu hranu iz kuće te je zamijenite zdravim namirnicama. Bolje spriječiti nego liječiti.

Pametno planiranje
Stavite si na vidno mjesto motivacijsku sliku. Neka na njoj bude prizor koji će vas poticati na disciplinu u svakom pogledu. Umjesto vožnje liftom i autom, birajte pješačenje i vožnju biciklom. Nosite uz sebe zdrave grickalice i jedite ih čim osjetite glad.

Hrana u restoranima
Kada jedete vani, dobro se raspitajte što jedete. Izbjegavajte kalorične umake za salatu i radije birajte kuhanu hranu.

Radno mjesto
Izbacite iz ladica slatkiše i nezdrave grickalice i napunite ih voćem i salatama. I ne zaboravite na radnom stolu uvijek imati vodu.

Kasne večere
Nemojte jesti kasno navečer ma koliko vas hrana privlačila u to doba. Istuširajte se, operite zube i počastite se nekim umirujućim čajem. Hranu izbjegavajte!