NAJJAČI OKIDAČ

Zbog ovoga ćete sigurno krenuti na dijetu

28.05.2012 u 10:38

Bionic
Reading

Žene koje imaju višak kilograma obično trebaju dodatne poticaje da krenu na dijetu, a jedno istraživanje kaže da je najjači okidač fotografija koja zorno prikazuje trenutno stanje

Svakakvi razlozi mogu žene nagnati na dijetu. Neke se odlučuju smršavjeti zbog zdravstvenih problema, neke žele opet obući stare traperice, ali novo istraživanje kaže da pogled na vlastitu fotografiju ženama daje pravu sliku stanja i tada se najčešće hvataju u koštac s viškom kilograma.

Iako vaga jasno pokazuje koliko kilograma viška žena ima, na fotografiji se jako dobro vidi kako su se ti viškovi raspodijelili pa žene ostanu iznenađene pravim izgledom koji fotografija otkriva i odmah kreću na dijetu.

Rezultati istraživanja pokazali su da žene koje su krenule na dijetu nakon što su vidjele svoju fotografiju imaju izvrsne rezultate i smršave oko šest kilograma.

Pola od tisuću žena anketiranih na Eatwater.co.uk reklo je da su se neugodno iznenadile vidjevši vlastitu fotografiju te su odlučile smršavjeti. Uz fotografije, dva najjača poticaja za mršavljenje kod žena su ulazak u staru odjeću i nezadovoljstvo odrazom u izlogu dućana. I stare fotografije imaju utjecaja na odluku o dijeti. Oko 42 posto anketiranih žena reklo je da ih stare fotografije također iznenade pa žele biti mršave kao prije

Dodatni problem stvaraju i društvene mreže poput Facebooka pa svi puno češće viđamo svoje fotografije i na profilima prijatelja, piše Daily Mail

Tako se dio žena odlučuje riješiti viška kilograma prije godišnjeg odmora ili nekog važnog vjenčanja, a neke žene na dijetu navodi činjenica da izgledaju lošije od ostalih kolegica na poslu.

Žena koja ostane bez dečka ili partnera smršavi oko šest kilograma, a želja za novim poslom ili starim trapericama koje nisu tijesne vodi u minus za četiri kilograma.