UKLAPATE LI SE U PROSJEK?

Koliko ozljeda doživimo tijekom života

24.05.2012 u 11:46

Bionic
Reading

U životu ćemo pretrpjeti 858 glavobolja, bol zbog 2.808 masnica, 780 puta će nas boljeti leđa, 312 puta ćemo imati blokirane sinuse, žgaravica će nas ubijati 312 puta, vrat će nam se ukočiti 312 puta, 468 puta će nas boljeti trbuh, a menstrualne bolove osjetit ćemo 390 puta

Ako ste hipohondar, nemojte čitati ovaj tekst. Novo je istraživanje pokazalo da prosječna osoba u životu pati od 9.672 bolesti i ozljeda u životu, piše Mail Online pozivajući se na novo britansko istraživanje.

U godinu dana pretrpjet ćemo čak 124 slučajeva neke bolesti, od glavobolje i opekotina do uznemirenog želuca. Godišnje ćemo čak 11 puta patiti od strašne glavobolje, a možete očekivati i da ćete svakih 12 mjeseci morati izdržati najmanje tri upale grla, četiri slučaja žgaravice i četiri slučaja ukočenog vrata. Osim toga, pet puta ćete se porezati i imat ćete šest želučanih tegoba, što znači da ćete patiti od neke vrste boli čak jednom svaka tri dana.

Rezultati su to istraživanja britanskog Benenden Healthcare Societyja provedenog na uzorku od 2.000 ljudi. U svoj godišnji plan trebate ukalkulirati i da ćete se najmanje dva puta godišnje porezati brijući se, da ćete imati tri žulja na nogama, jezik ćete ugristi tri puta, a izgubiti glas jednom godišnje. Kao da to nije dovoljno, 78 puta u životu će nam krvariti iz nosa, a 156 puta ćemo patiti od bolnih stopala. Također ćemo se suočiti sa 156 slučaja boli u uhu i 78 puta će nam se inficirati oko.

Ozbiljnije bolesti će rezultirati u prosjeku trima hospitalizacijama i dvama operativnim zahvatima. 'Čak i bez opasnosti od ozbiljnih zdravstvenih stanja, prosječno ljudsko tijelo svakodnevno prima i trpi strašne udarce koji dokazuju da život nije dizajniran tako da bude jednostavan. Iako je nepotrebno razvijati hipohondriju, svakako posjetite liječnika opće prakse ako osjećate ste se suočili s iznadprosječnim pojavama bolesti kao što su upale grla, iritacije želuca i boli u leđima', kaže Lawrence Christensen iz Benenden Healthcare Societyja. Savjetuje i redovito pranje ruku, uspravno držanje tijela, zdravu prehranu i redovito vježbanje.