Zdravlje PREVELIKO UZBUĐENJE

Nevjerni muževi imaju veći rizik od infarkta

Muškarci koji varaju svoje supruge imaju veće izglede pretrpjeti srčani udar od onih koji ostaju vjerni, pokazalo je novo talijansko istraživanje objavljeno u časopisu Journal od Sexual Medicine

Iznenadna smrt pri spolnom odnosu češća je u odnosu muškarca i ljubavnice nego u odnosu sa suprugom, a točni razlozi nisu jasni, ocjenjuju znanstvenici koji kao moguća objašnjenja fenomena navode grižnju savjesti, stres zbog skrivanja veze ili napore koji idu uz zahtjevniju mlađu ljubavnicu, uključujući izlaganje ekstravagantnijoj hrani i piću.

Veza između bračne nevjere i srčanih problema obrađena je u okviru istraživanja u kojem su znanstvenici sa sveučilišta u Firenzi proučavali postojeće podatke o učincima bračne nevjere. Koristeći termine 'nevjera' i 'izvanbračna veza' analizirali su učestalost i okolnosti srčanih udara kod muškaraca te su utvrdili da su infarkti uključujući one sa smrtnim ishodom relativno rijetki u braku, no češći u izvanbračnoj vezi.

'Nevjera kod muškaraca čini se povezana s većim rizikom od teških kardiovaskularnih incidenata', kazala je voditeljica istraživanja dr. Alessandra Fisher.

'Izvanbračni seks može biti opasan i stresan zbog toga što je ljubavnica češće mlađa od primarne partnerice i možda zbog toga što do odnosa dolazi nakon prekomjernog jela i pića', kazala je za Daily Mail.

'Moguće je da tajni odnos u nepoznatom okruženju može značajno povećati krvni tlak i broj otkucaja srca što dovodi do povećane potražnje za kisikom', navodi dr. Fisher.


181943,174380,194891,155783
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više