TESTOSTERON KLUB

Muškarci brže mršave kad nisu u društvu žena

10.05.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Muškarci koji vježbaju s drugim muškarcima smršavjet će u prosjeku tri kilograma više od onih koji vježbaju u društvu žena

Muškarci koji idu na mršavljenje i treninge mogu izgubiti dvostruko više na težini ako žena nema u prostoriji, tvrdi se u studiji u kojoj su ispitanici uspjeh u mršavljenju pripisali muškim šalama i činjenici da kad vježbaju sami nemaneugodnih trenutaka, piše Daily Mail.

Oni koji su bili na satovima mršavljenja na kojima su sudjelovali samo muškarci izgubili su tijekom 12 tjedana režima gotovo šest i pol kilograma u prosjeku. Za usporedbu, muškarci koji su pohađali treninge na kojima su dominirale žene izgubili su u prosjeku tek nešto više tri kilograma.

Studija, predstavljena na Europskom kongresu o debljini u Lyonu, objasnila je da se muškarci vjerojatno srame govoriti o svom nesavršenom tijelu u društvu žena. S druge se strane, u isključivo muškom društvu osjećaju se sigurnije, a njihov natjecateljski duh dolazi do izražaja.

Za potrebe studije, 62 muškaraca koji imaju problema s težinom, prisustvovali su tjednim sastancima Weight Watchersa na kojem nije bilo žena. Oko dvije trećine muškaraca završilo je tečaj, njih 77 posto izgubilo je najmanje pet posto svoje tjelesne težine, a mnogi su smršavjeli više od 10 posto.

Profesor Steven Robertson sa Sveučilišta Leeds Metropolitan University pripisuje dobre rezultate atmosferi muškog društva, grubljim šalama i osjećaju da su dio tima.

Podizanje razine testosterona također može pomoći debelim muškarcima da uđu u formu. Muškarci s niskom razinom spolnog hormona koji su dobivali dodatnu terapiju izgubili su u prosjeku 15 kilograma tijekom perioda od pet godina, čulo se na Europskom kongresu o debljini. Istraživači iz farmaceutske tvrtke Bayer koji su proveli istraživanje vjeruju da povećanje razine testosterona može utjecati da muškarci budu aktivniji.