JEDNOSTAVAN PLAN

Deset tajni vitke linije za prezaposlene

30.04.2012 u 07:36

Bionic
Reading

Puno je žena opterećeno svakodnevnim obavezama pa zbog toge ne jedu redovno i ne bave se tjelovježbom pa odjednom krenu na strogu dijetu i na kraju su nesretne. Evo kako napraviti male promjene i dovesti tijelo u red bez previše muke

Svaki je početak težak, ali za neke stvari u životu vrijedi se malo više potruditi. Nutricionistica i ekspert za mršavljenje Vickie Cummings napravila je za australski magazin Lifestyle mali savjetnik od deset stvari koje ćete ugurati u prenatrpani raspored i održavati vitku liniju bez problema.

1. Započnite s boljom prehranom odmah.

2. Brojite kalorije koje unosite u tijelo. Nije teško saznati koliko kalorija koja namirnica nosi, a na većini pakiranja piše koliko je kalorija u nekoj hrani na 100 grama. Čim počnete eliminirati hranu koja ima puno kalorija učinci dijete će biti brzo vidljivi.

3. Jedite više hrane koja ima manje kalorija, a ne manje kalorične hrane. Da biste mršavjeli, ne morate gladovati. Kad birate hranu, gledajte kakve hranjive vrijednosti ima, a ne da bude kalorična.


4. Ako na nekom proizvodu piše da je s manje masnoća ili da ih uopće nema, ne znači da nema puno kalorija. Stoga se čuvajte marketinških trikova i dajte si malo više truda pa pažljivo čitajte etikete.

5. Slušajte svoje tijelo. Kad počnete mršavjeti, tijelo će to podržati kao da ste odabrali pravi način prehrane. Ako primijetite neke negativne signale, razmislite o svojoj metodi i slijedite instinkt.

6. Jednom tjedno postrožite režim prehrane tako što ćete izbjegavati prerađenu i prženu hranu, gazirana pića i alkohol. Iznenadit ćete se kako je dobar osjećaj što ste jedan dan živjeli potpuno zdravo i napravili dobru stvar za svoje tijelo i um.

7. Sami ste odgovorni za svoju figuru, kao i za druge situacije u životu. Bez obzira što vam drugi govore da vas razumiju i da im je drago što ste smršavjeli, nitko neće više od vas samih brinuti o tijelu i zdravlju

8. Ne morate se odreći svega. Svi imamo slabu točku kad je hrana u pitanju i koliko god znamo da je nezdravo ipak se počastimo upravo time. Zato si ugodite s vremena na vrijeme, ali pazite na količinu i kvalitetu.

9.Tjelovježba je bitna, ali ako ne volite pilates, nemojte ga odabrati. Umjesto toga bavite se nečim što vam čini barem malo zadovoljstva i tu aktivnost utrpajte u životni raspored tako da vas previše ne opterećuje.

10.Jo-jo efekt najgori je demotivator za uspješno skidanje kilograma i održavanje linije, a događa se kada iz prehrane izbacite većinu namirnica i gladujete. Čim počnete redovno jesti i miješati različite namirnice, kilogrami se vraćaju. Stoga radije idite sporijim, ali pravilnim tempom.