Zdravlje NOVA STUDIJA

Tetovirani mladići i djevojke češće piju

  • Autor: S. Š.
  • 18.4.2012 21:14:58
  • 18.4.2012 16:30:00

S francuskog sveučilišta Bretagne-Sud dolazi nam nevjerojatno otkriće: mladići i djevojke koji imaju tetovaže i piercinge više piju alkohol

Studija je zasnovana na istraživanju gotovo 3.000 mladih, a pokazala je da djevojke s tetovažama i piercinzima konzumiraju otprilike dvostruku količinu alkohola od djevojka koji ih nemaju. Kod muškaraca je situacija slična, ali je postotak malo manji: 44 posto tetoviranih sklonije je piću.

'Ovo je prvi put da smo pronašli relaciju između tetovaža, piercinga i ispijanja alkohola u Francuskoj', tvrdi autor studije, profesor Nicolas Guéguen.

Umjesto da pitaju mlade jesu li pili, autori studije su im ponudili da puhnu u alkotest. Pokazalo se da oni s tetovažama i piercinzima češće padaju na testu. Prosječna dob sudionika studije bila je 20 godina.

Naravno, ostaje pitanje: piju li mladi s tetovažama ili se oni koji češće piju vole tetovirati?

Također, stvari nisu tako crno-bijele kao što ova studija pokazuje. Profesorica Myrna Armstrong s teksaškog Tehnološkog sveučilišta tvrdi da su njezine ranije studije pokazale da oni koji imaju samo jednu tetovažu konzumiraju jednake količine alkohola kao i oni koji nemaju nijednu. Tek oni s više tetovaža skloniji su 'rizičnom' ponašanju.

144551,132394,124901,116606
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više