PROBIOTIK

Ors Normia - za očuvanje crijevne flore

16.04.2012 u 15:03

Bionic
Reading

Hrvatska farmaceutska tvrtka JGL, ponudila je Ors Normia® vrećice, proizvod koji predstavlja novost na našem tržištu. To je prvi probiotik koji nudi vrećice s oralnom rehidracijskom soli i vrećice probiotika u zajedničkom pakiranju. Namijenjena je nadoknadi elektrolita, rehidraciji i obnovi crijevne mikroflore kod proljeva, već od dojenačke dobi

Proljev je jedno od najčešćih oboljenja u dojenčadi i djece, prati ga poremećaj crijevne mikroflore, a vrlo često i dehidracija tj. pojačani gubitak vode i elektrolita. Dehidracija je iznimno opasna i zato je važno brzo nadoknaditi vodu i elektrolite i istovremeno obnoviti crijevnu mikrofloru. Danas je opće poznato prihvaćeno da probiotici pomažu njezinoj bržoj obnovi, ali i poboljšanju imuniteta.

Ors vrećice napravljene su u skladu s preporukom Svjetske zdravstvene organizacije. Jedine sadržavaju cink za koji je dokazano da znatno pridonosi smanjnju proljeva. U Normia vrećicama nalaze se LGG® i BB-12®, dva najispitivanija probiotička soja čija je učinkovitost i sigurnost najbolje dokazana baš na dječjoj populaciji.

Pozitivni učinci koje pružaju Ors Normia vrećice: optimalno nadoknađena voda i elektroliti i brza obnova crijevne mikroflore rezultitrat će kraćim trajanjem i manjim brojem proljeva te bržim oporavkom.