Zdravlje ODNOSI NA POSLU

Stalno zaposleni boje se kolega na 'određeno'

  • Autor: tportal.hr
  • 13.4.2012 14:41:41
  • 13.4.2012 12:57:48

Najnovije je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji ukazalo na sve veći problem u mnogim kompanijama, osobito danas u ovim kriznim vremenima – stalno zaposleni osjećaju se ugroženo od svojih 'na određeno' zaposlenih kolega

Ovi rezultati su ukazali na to da osim što utječu na smanjenje plaća u tvrtkama (da bi se platio njihov rad), privremeni zaposlenici nisu nimalo simpatični svojim stalno zaposlenim kolegama jer se puno više trude i učinkovitiji su te tako podižu očekivanja nadređenih koji traže isto i od njih.

Istraživanje je pokazalo i da tvrtke koje uzimaju zaposlenike 'na određeno' imaju bolji profit i veću učinkovitost.

Zaposleni 'za stalno' se pak osjećaju ugroženo od svojih konkurenata koji su, iako manje plaćeni i privremeno su zaposleni, produktivniji.

'Pred poslodavcima je sad velika dvojba jer privremeni zaposlenici svojom radnom etikom izazivaju tjeskobu i zabrinutost kod 'stalnih'. Stalni zaposlenici u strahu su da bi mogli izgubiti posao jer su njihovi kolege podignuli ljestvicu vrlo visoko kad su u pitanju rezultati i učinkovitost na poslu', objašnjava autorica istraživanja Alex Bryson.

187635,187462 ,187449 ,186316
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više