tportal.hr

Zagreb
+15
Osijek
+15
Pula
+21
Rijeka
+21
Zadar
+21
Split
+22
Dubrovnik
+23

IZ VRTIĆA U MENSU

Četverogodišnja djevojčica ima IQ ravan Einsteinovom

Četverogodišnja Heidi Hankins postala je jedna od najmlađih članica Mense, međunarodne organizacije osoba s visokim kvocijentom inteligencije

Datum objave:
12.4.2012 22:01

Zadnja izmjena:
13.4.2012 8:16

Heidi Hankins u vrtiću je rješavala test IQ prilagođen njezinoj dobi, završivši s impresivnim rezultatom 159, što joj je bilo više nego dovoljno da se učlani u elitno društvo Mensu.

Naime, ulaznica za Mensu je iznad IQ 150, Albert Einstein imao je 160, dok je, spomenimo i to, prosječan rezultat 100, a rezultat nadarenih pojedinaca 130.

Heidin otac Matthew odmah je odlučio Heidin visoki IQ usmjeriti velikim djelima, ispustivši iz vida socijalnu inteligenciju djevojčice. Tako je izjavio da se nada da će Heidi preskočiti školu kako bi joj osigurali adekvatne obrazovne izazove.

'Uvijek smo mislili da je Heidi bistra jer je počela rano čitati', rekao je također tata Matthew, dodavši: 'Koristila je pune rečenice skoro čim je počela govoriti, a potom je sa 18 mjeseci sama naučila čitati, koristeći računalo.'

'Heidini roditelji dobro su prepoznali veliki potencijal u svojoj kćeri', rekao je predsjednik britanske Mense, John Stevenage, dodavši: 'Želimo im sve najbolje i drago nam je da su se odlučili pridružiti Mensinoj mreži za podršku.'

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr