Zdravlje MALE, SLASNE TAJNE

Ne biste vjerovali što žene skrivaju od svojih muškaraca

  • Autor: tportal.hr
  • 30.3.2012 12:29:46
  • 30.3.2012 11:39:18

Jedna od tri žene priznaje da jede grickalice u tajnosti, pokazala je nova anketa koja tvrdi da žene osjećaju sram zbog vrste i količine hrane koju jedu

Čak trećina žena uživa u hrani kad ih nitko drugi ne gleda, a dvije trećine svoje grickalice čuvaju na tajnom mjestu kako ih ne bi vidio njihov partner, piše Daily Mail navodeći podatke novog istraživanja. Gotovo polovica žena priznaje da im je neugodno što stalno imaju međuobroke, a 55 posto žena mrzi da ljudi misle da previše jedu.

Dr. Cathy Kapica, profesorica nutricionizma na Sveučilištu Tufts koja je vodila istraživanje kaže kako povremeno uživanje u grickalicama nije loša stvar. 'Grickalice mogu biti važan dio zdravog stila prehrane, ako je snacka zdrav i hranjiv', kaže dr. Kapica koja sugerira odabir zdravijih zalogaja ili smanjenje količine. 'Sve je to bolje od zalogaja u tajnosti. Jedete li u tajnosti, znači da jedete ono za što ste sigurni da ne biste trebali jesti.'

Istraživanje je pokazalo da će 40 posto žena sakriti ukusnu hrana ili grickalice od svog partnera. Najčešće ih skrivaju na dnu ladica ili ormara, a gotovo jedna od deset grickalice skriva ispod kreveta. 31 posto skriva hranu jer ne želi da drugi znaju da jedu, ali gotovo dvije trećine priznaje da to rade jer hranu žele imati samo za sebe.

Gotovo polovica pojest će slasni zalogaj na putu od trgovine do kuće kako ih nitko drugi ne bi pojeo. Studija je također pokazala da će prosječna žena dva puta dnevno uživati u grickalicama, a tri četvrtine će čak preskočiti glavni obrok kako bi se zasladile u tajnosti. Čips je najpopularniji izbor, a slijede ga čokolada, keksi i kolači.

183160 ,183293,182061 ,181912
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više