EVO KAKO

Skidanje kilograma ne mora biti mučno

23.03.2012 u 11:29

Bionic
Reading

Ženski magazini i fitnes časopisi bombardiraju čitatelje savjetima o tome kako izgubiti kilograme, ali ti su savjeti, primijetili ste, obično zastrašujući i često dosadni. Evo tajni dijeta koje vam stručnjaci neće otkriti

Emisija 'Good Morning America' i Reader's Digest udružili su se u akciji da otkriju neobične tajne uspješnog mršavljenja. Njihov popis više izgleda kao manifest užitka jer savjeti uključuju čokoladu, gledanje humorističnih serija i crno vino prijeodlaska na spavanje, koje bi trebalo trajati solidnih osam i pol sati.

Među 13 dragulja malih mudrosti koje su popisali nalazi se i prijedlog da jedete dobre masnoće da biste zapravo smanjili masne naslage na struku. Iako će konzumacija loših masti koje se nalaze u prerađenoj hrani i namirnicama rezultirati debljanjem, vjeruje se da mononezasićene masne kiseline koje se nalaze u maslinovom ulju, orasima i avokadu te polinezasićene masne kiseline u ribljem ulju podižu stopu metabolizma na višu razinu i pomažu u sagorijevanju kalorija.

Kockica tamne čokolade također je vaš saveznik u borbi protiv kilograma, piše Reader's Digest objašnjavajući da tamna čokolada sadrži više kakaa nego šećera te djeluje kao antioksidans, a istodobno smanjuje degeneraciju žila izazvanu masnim naslagama. I vino u umjerenim količinama može djelovati kao agent koji utječe na otapanje masti pa se sugerira da u večernjim satima popijete malu čašu crnog vina da biste lakše smršavili.

Zamijenite li u desertu i čaju rafinirani šećer medom, unosit ćete manje kalorija, a napitak i desert će biti jednako ukusan. Reader's Digest upozorava na opasnost dugih i napornih cardio vježbi u teretani, a pozivajući se na studije klinike Mayo, savjetuju da i malo kretanja tijekom dana, poput šetnje i plesa, može sagorjeti više od 350 kalorija dnevno.

Kad dođete kući, bacite se na kauč i gledajte televiziju, jer dobar sitcom koji vas nasmije pomaže da se riješite stresa, a smijeh istodobno može pomoći sagorijevanju kalorija kao kratki trening u teretani.

I konačno, ono što svatko želi čuti: dobar san ključan je za mršavljenje. Nove su studije pokazale da su ispitanici koji su spavali osam i pol sati noću izgubili 50 posto više težine nego oni koji su spavali manje. Nakon iscrpljujućih popisa što smijemo, a što ne, to je možda jedna od najboljih vijesti dana, zaključuje Daily Mail