ZDRAVO I UČINKOVITO

Sigurno niste znali da i ovako možete smršavjeti

23.03.2012 u 09:47

Bionic
Reading

Nakon provedenog novog istraživanja znanstvenici su došli do zaista zanimljiva otkrića – konzumiranje kruha s algama pomoći će vam da dnevno unesete čak 180 kalorija manje u organizam, što je jednako kao i pola sata vježbanja teretani

Ako vam se često događa da ste tijekom dana neprestano gladni te jedete previše jer vas doručak nije dovoljno zasitio, znanstvenici možda imaju rješenje za vaše probleme. Tvrde kako samo trebate posegnuti za kruhom s algama. Naime, piše Daily Mail, takav doručak pomoći će vam da se osjećate sito te ćete imati manju potrebu za hranom tijekom dana.

Istraživanje koje je proveo Sheffield’s Centre for Food pokazalo je kako muškarci koji jedu alge s kruhom za doručak tijekom dana konzumiraju čak 179 kalorija manje.

Alge repliciraju okus soli u kruhu, no sadrže daleko manje natrija, što je vrlo važno jer prehrana s manjim udjelom natrija smanjuje rizik od bolesti srca i srčanog udara. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Sheffield Hallam obuhvatilo je 80 zdravih, no ipak pretilih muškaraca dobi između 18 i 65 godina. 'Ova studija pokazuje da konzumiranje ovoga kruha u kratkome roku smanjuje unos energije. U dugom roku to može doprinijeti gubitku tjelesne težine te lakšem reguliranju kilograma. Stoga za takve rezultate potrebno je dulje vremena jesti alge', rekla je voditeljica istraživanja Anna Hall.

'Alge su prirodan, organski, održiv i kvalitetan dodatak prehrani. Algine granule imaju razinu natrija od tri i pol posto, u usporedbi sa solju koja sadrži čak 40 posto natrija', dodao je doktor Craig Rose sa Seaweed Health Foundationa.