Zdravlje NAGRADNJAČA

Osvojite knjigu 'Pobijedite depresiju kognitivno-bihevioralnim tehnikama'

  • Autor: tportal.hr
  • 23.4.2012 10:25:36
  • 26.3.2012 9:00:00

'Pobijedite depresiju kognitivno-bihevioralnim tehnikama', autorice Dragice Barbarić, jedinstven je priručnik samopomoći baziran na kognitivno-bihevioralnim terapijama u kojoj se mogu pronaći primjeri iz naše stvarnosti te vježbe i postupci koje svatko može samostalno primijeniti kako bi se izvukao iz depresije ili joj se na vrijeme odupro. A Profil i tportal.hr svojim čitateljima poklanjaju dva primjerka knjige.

Kognitivno-bihevioralna terapija djelotvornija je od tableta i predstavlja najdjelotvorniju terapiju protiv depresije, a ovo je prvi put da o njoj možete čitati u priručniku na hrvatskom jeziku. Depresija je najrašireniji psihički poremećaj u svijetu i kod nas. Lijekovi protiv depresije među najčešće su propisivanim farmaceutskim pripravcima, pa bi barem dio korisnika lijekova trebao posegnuti za priručnikom.

Priručnik je namijenjen i psihoterapeutima koji primjenjuju kognitivno-bihevioralnu terapiju, a podržavaju ga dvije najuglednije psihologinje prof.dr.sc. Mirjana Krizmanić i mr.sc. Nada Anić te ga preporučuje 'Hrvatsko psihološko društvo'.

Dragica Barbarić, autorica knjige 'Pobijedite depresiju kognitivno-bihevioralnim tehnikama' je psihologinja koja se bavi kliničkom praksom. Stekla je europski certifikat za kognitivno-bihevioralnog terapeuta koji je izdalo Europsko udruženje za bihevioralno-kognitivne terapije (EABCT). Mentorica tijekom edukacije joj je bila mr.sc. Nada Anić, psihologinja koja je začetnica kognitivno-bihevioralne terapije kod nas i kultno ime za tu vrstu terapije u ovom dijelu Europe.

Knjigu su osvojile:

Marija Magaraš Vojvodić
Uglješa Đukić

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.


184059,183802,183736,183380
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više