SKANDALOZNI SAVJETI TINEJDŽERIMA

Alkohol je opasniji od trave, a ecstasy nije štetan

20.04.2009 u 08:31

Bionic
Reading

Zaposlenici engleskog nacionalnog pozivnog centra Frank, koji financira vlada, a služi kao pomoć djeci i tinejdžerima u borbi protiv droge, uče djecu da je alkohol manje opasan od marihuane i da ecstasy neće narušiti ničije zdravlje

Stručni savjetnici koji rade pri telefonu za pomoć djeci novinarima Telegrapha za koje su mislili da su tinejdžeri odgovorili su da je 'alkohol puno moćnija droga od marihuane' i da povremena konzumacija droga nije štetna jer vas 'ne nadrogira toliko'!

Novinari su također saznali da ecstasy ne uzrokuje nikakva trajna oštećenja i da, ako nisu sigurni, trebaju uzeti samo pola tablete; ako se osjećaju dobro, mogu uzeti i drugu polovicu. Čak su im objasnili da na ecstasyju mogu bez problema pušiti marihuanu jer neće osjetiti nikakve posljedice.

Ovakve su preporuke, naravno, šokirale javnost i sve koji su na bilo koji način uključeni u borbu protiv droge te su ocijenjene kao skandalozne i neodgovorne. Nakon što su primili izvješće, iz vlade su poručili da su odmah pokrenuli istragu u službi Frank.