SLATKIŠ ZA DORUČAK

Zar možemo i ovako smršavjeti?

09.02.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Najnovije otkriće razveselit će sve one koji vole slatkiše, a zabrinuti su i za svoju liniju

Čokoladna torta za doručak ili sličan slatkiš, vjerovali ili ne, pomoći će vam da izgubite težinu, tvrde znanstvenici.

Naime, izbjegavanje slastica u potpunosti može stvoriti psihološku ovisnosti, odnosno stvoriti stanje u kojem stalno žudimo za slatkim zalogajem. No neka su istraživanja pokazala da ukoliko npr. za doručak pojedemo komad čokoladne torte ili sličan slatkiš, to će spriječiti kasniju želju za slatkišima tijekom cijeloga dana te tako utjecati pozitivno i na našu kilažu!

Tim istraživača sa Sveučilišta Tel Aviv došao je do spoznaje da ukoliko u doručak uključimo i neki slasni zalogaj, nećemo se udebljati, a ovakva nam navika pomoći pri gubljenju kilograma, i to na duge staze.

Dugoročno, izbjegavanje slatkiše može stvoriti psihološku ovisnost o toj hrani, a jutarnji desert može kontrolirati apetit tijekom ostatka dana.

Osim toga, u jutarnjim satima metabolizam je najaktivniji i najbrži, pa će se slatki obrok brže razgraditi, objašnjava profesorica Daniela Jakubowicz.

Doručak je najvažniji obrok tijekom dana jer nam daje energiju za obavljanje zadataka, pa ukoliko uključimo i neku slasticu ujutro, nećemo puno zgriješiti. Dapače, još ćemo i smršavjeti, piše Daily Mail