FIT I U FORMI

Vježbe za ruke s gumom

17.04.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Već smo vam predstavili rastezljivu gumu koja je odličan, a jeftin rekvizit. Guma je i lagana, pa je možete ponijeti na posao te iskoristiti kratku pauzu tijekom koje ćete u samo nekoliko minuta učiniti puno za svoje zdravlje

Nekoliko prijedloga kako ojačati ruke dali smo vam još prije nekoliko tjedana. Ako redovito vježbate, bavljenje uvijek istim vježbama nakon nekoliko tjedana može vam dosaditi, pa je zato odlično služiti se različitim rekvizitima za vježbanje. Osim toga, češćim promjenama treninga postići ćete i bolje rezultate.

Preporučujemo vam da vježbate dva do tri puta tjedno, a ako ste iskusniji i uvježbaniji, može i češće. Čak i ako imate čeličnu volju i u fantastičnoj ste kondiciji, ne preporučuje se vježbati svaki dan jer tijelu treba odmor. Pretjerate li, rezultati neće biti bolji, a šanse za ozljeđivanje značajno se povećavaju. Osim toga, nije zanemarivo i iskustvo mnogih rekreativaca koji tvrde da pretjerano i svakodnevno vježbanje, nakon početnog oduševljenja, prije ili kasnije vodi ka odustajanju.

U dosadašnjim člancima pokazali smo priličan broj korisnih vježbi za različite dijelove tijela, pa savjetujemo da si sami načinite plan vježbanja. Svaki puta na početku odradite zagrijavanje, a na kraju opuštanje. Pokušajte svakoga dana uključiti vježbe za više različitih dijelova tijela. Imate li dovoljno vremena ili dugo niste vježbali, bolje je svaku vježbu ponoviti manje puta, ali tijekom treninga odraditi više različitih, kraćih vježbica.


Detalji vježbi prikazani su u fotogaleriji. Vježbe je osmislila i demonstrirala Ivana Vuljević, www.dvoranica.hr