SALO NA STRUKU

Polovica žena ima 'ljubavne ručke'

09.04.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Polovica žena ima 'ljubavne ručke', tj. salo na struku koje se prelijeva preko ruba hlača, potvrdilo je britansko istraživanje

Istraživanje provedeno na 2.000 žena u Velikoj Britaniji pokazalo je da gotovo polovica njih ima ljubavne ručke ili 'muffin top'. Gotovo trećina žena koje su sudjelovale u istraživanju odgovorilo je da su im ljubavne ručke dio tijela koji bi najradije promijenile. No, salo oko struka najteže je skinuti.

Nutricionist Max Tomlinson izjavio je: 'Skoro 72 posto žena misli da treba smršaviti, a 60 posto ih misli da nikad neće doći do figure kakvu priželjkuju. S prenatrpanim radnim danima, ljudima je najlakše jesti nešto brzo i s nogu, a ta je hrana najopasnija jer je bogata masnoćama i kalorijama.'

Prijašnja istraživanja pokazala su da ljudi koji imaju desetak centimetara viška oko struka imaju veće šanse za obolijevanje od srčanih bolesti, čak i kad imaju idealnu težinu za svoju visinu. Posebno su ugrožene žene koje imaju opseg struka veći od 88 cm i muškarci sa strukom širim od 101 cm.

Pokazalo se da žene koje imaju višak masnih naslaga oko struka imaju 15 posto šanse da obole od bolesti srca, dok je kod muškarca situacija ponešto kritičnija - kod njih su šanse da dožive infarkt 16 posto veće.