ADIDASOVA NOVA KOLEKCIJA

Do fit forme u kul krpicama

08.04.2009 u 17:26

Bionic
Reading

Da Adidas vodi posebnu brigu o svojoj ženskoj klijenteli, moglo se zaključiti na predstavljanju kolekcije u Vita Spa&Fitness centru u kojem su savršeno objedinilo zdravu prehranu, vježbanju i sportsku modu

Predstavljanje nove ženske kolekcije za vježbanje zapravo je početak kampanje Me, Myself koja na osobit način zaokružuje Adidasov pristup ženama i odjeći koju za njih kreiraju. Kampanja Me, Myself slavi individualnost, odanost treniranju i motivaciju za sport i prilagođena je modernoj, samosvjesnoj ženi koja u svom dnevnom rasporedu pronalazi vremena za sport i brigu o vlastitom tijelu.

U kampanju su se uključile brojne Adidasove sportske zvijezde diljem svijeta, kao što je tenisačica Ana Ivanović, košarkaška zvijezda Candace Parker, taekwondašica Irida Salazar te odbojkašica Miwa Asao. Odjeća koju nose žene iz ove kampanje stavlja naglasak na  funkcionalnost bez obzira nalazimo li se u teretani, parku ili u šetnji sa psom. Duh i srce ove kampanje leže u promicanju značaja i važnosti ženine osobnosti i posebnosti.

Najistaknutije linije ove kampanje su Clima 365, adilibria i Yatra. Za modernu sportašicu koja teži novim izazovima idealna je linija Clima 365. Sve žene koje se vole poigravati izgledom pronaći će se u liniji adilibria koja predstavlja savršen spoj sportskih performansi i modnih trendova. Žene koje je nose samouvjerene su, znaju što žele, svjesne su svog i ozbiljno shvaćaju svoj stil, kao i sport kojim se bave. Žena koja može i zna napraviti špagu i ima slobodu pokreta, sve potrebno pronaći će u liniji Yatra.

Kampanja Me, Myself bit će podržana i na hrvatskom tržištu, posebice u suradnji s Vita Spa&Fitness centrom te poznatom plesačicom Ivonom Brnelić. Budući da zdrav način života podrazumijeva i vježbanje i zdrav način prehrane, nutricinistica Marija Andrijašević istaknula je važnost uravnoteženih obroka koji se sastoje od 50 posto ugljikohidrata, 30 posto proteina i 20 posto lipida ili masti. Za zdravlje je apsolutno nužno svakodnevno konzumirati sve tri grupe namirnica, no sve, naravno, u preporučenim okvirima.

Prvi topliji dani većinu žena svake godine natjeraju da se suoče s viškom kilograma i masnim naslagama koje su se nakupljale preko zime, pa je krajine vrijeme za zaokret u načinu života. Od zdrave prehrane i redovitog vježbanja neće imati koristi samo vaša figura, već i cjelokupno zdravlje. Nutricionistica Marija Andrijašević sastavila je poseban jelovnik koji pogoduje upravo gubljenju potkožnog masnog tkiva.

DORUČAK
Varijante za doručak su :
1. müsli (šest velikih žlica s nemasnim mlijekom ili jogurtom)
2. voćna salata (jedna banana, jabuka i još neko sezonsko voće)
3. riža (50 g, kombinacije divlje, neoljuštene i integralne) s jabukom

RUČAK
1. pileća ili pureća prsa pečena na teflonskoj tavi bez masnoće. Meso se večer prije marinira u curryju, kurkumi i timijanu, mediteranskim začinima, soja sosu ili senfu dijonu bez šećera, ovisno o ukusu.

Kao prilog mesu mogu se kombinirati sve vrste salata (zelena salata, radič, matovilac, paprika, krastavci, kukuruz, svježa cikla, rajčica, svježi i kiseli kupus). Najvažnije je da ništa nije konzervirano te da se radi isključivo o svježim namirnicama. Od začina se koristi samo papar, ocat, malo soli i kap maslinova ulja. Umjesto octa može se također koristiti limunov sok i, naravno, razno začinsko bilje (peršin, vlasac, bosiljak, ružmarin, kopar). No, umjesto salata, kao prilog možete jesti kuhano ili prženo povrće poput kelja, kupusa, tikvica, patlidžana, korabe, mahuna, graška, brokule, sve osim mrkve koja, kad je kuhana, ima visok glikemijski indeks. Dobar izbor su i šampinjoni, bukovače, shitake i ostale vrste gljiva koje se prže na teflonskoj tavi uz dodatak timijana, limunovog soka i peperoncina.

Dan započnite voćem ili sokom od svježe ocijeđenog voća
2. Svježi kravlji sir - 250 g s paprikom, malo octa, vlasca i bosiljka.
3. Tuna - jedna konzerva tune u vodi kombinira se s raznim salatama, npr. svježim krastavcima, acetom balsamicom, vlascem i peršinom.
4. Oslić, zubatac, škarpina – kuhani ili pečeni, bez masnoće uz salatu ili blitvu.
5. Bjelanjci jajeta - tvrdo kuhani ili u kombinaciji s povrćem kao omlet, uz salatu kao prilog.
6. Sojini medaljoni - kuhani pa pohani s bjelanjcima, kukuruznim i sojinim brašnom-

VEČERA
1. Nemasni jogurt ili 150 g kravljeg sira
2. Pileća ili pureća prsa - na žaru sa salatom, s tim da večera količinski mora biti upola manja pod ručka.
3. Riba - također u maloj količini.

MEĐUOBROCI

Voće, i to isključivo svježe. Nikako ne jesti suho voće i grožđe. Ako se pojavi nedostatak ugljikohidrata u organizmu, što se očituje kao manjak energije, pospanost i mentalni umor, preporuča se pripremiti jedan do dva ručka tjedno bogata ugljikohidratima, a to su lagani rižoto ili tjestenina s povrćem. Ako navečer popijete čašicu vina, obroci trebaju biti vrlo mali i bez ugljikohidrata, a dva do tri sata prije odlaska na spavanje ne bi se smjelo ništa više jesti.

Pijete što manje gaziranih napitaka, što više vode i čaja. Ništa bolji nisu ni kupovni sokovi koji su prepuni konzervansa.