Zdravlje BALANSIRANJE NA DASCI

Upoznajte novu hit tjelovježbu

  • Autor: tportal.hr
  • 12.12.2011 9:42:58
  • 12.12.2011 9:20:54

Pilates je stara vijest, najnoviji hit u vježbanju je balansiranje na dasci za vrijeme tjelovježbe

U Americi i Velikoj Britaniji najnovija hit tjelovježba je balansiranje na dasci. Popularnost ovakvog oblika vježbanja svakim danom sve više raste i vjerojatno je samo pitanje vremena kad ćemo i mi svoja tijela oblikovati uz pomoć te nove metode, piše Daily Mail.

Iako se početnici boje da će pasti s daske i ozlijediti se jer im nedostaje vještine, stručnjaci kažu da nema mjesta za strah jer je daska na visini od svega nekoliko centimetara od poda. Dakle, ako i padnete, nećete se previše ozlijediti.

Istina je da ovakav oblik tjelovježbe prilično izazovan, kažu stručnjaci, ali nije nemoguće njime ovladati. Kao dobra motivacija može poslužiti činjenica da je riječ o tjelovježbi koja u vrlo kratkom vremenu oblikuje mišiće i čini čuda za vaša tijelo – od ravnoga trbuha do ispravnog držanja. A jednom kad naučite sve, tjelovježba, kako kažu, postaje i iznimno laka.

Tajna uspjeha ove tjelovježbe je što ni u jednome trenutku ne dopušta zabušavanje. Naime, čim stupite na dasku, jednostavno ste prisiljeni održavati ravnotežu i na taj način zapravo i vježbate.

Vježbe se kreću od stajanja na dasci na jednoj nozi pa do sjedenja isključivo na stražnjici s nogama i trupom u zraku. Za svaku vježbu koja ne zahtijeva držanje nogu u zraku važno je da su prsti, odnosno stopala u cjelini, u potpunosti priljubljena uz dasku.

Velika popularnost ove tjelovježbe krije se u odličnim rezultatima koji se na tijelu vide već nakon kratkog vremena prakticiranja ovakvih vježbi. Na početku možda nije lako, kažu treneri, ali kasnije se svi zaljube u balansiranje na dasci.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više