Zdravlje ZDRAVLJE SRCA

Zašto je dobro da dijete spava uz majku?

  • Autor: tportal.hr
  • 28.10.2011 10:20:28
  • 28.10.2011 9:25:28

Ako beba spava s vama u krevetu, a vama se čini da bi trebala biti u svom krevetiću, ne brinite se. Doktori preporučuju da dijete treba spavati pored majke do treće godine

Pedijatri su otkrili da je zdravlje djeteta, odnosno njegovog srca, puno bolje ako spava pored mame do treće godine života.

Ta se ideja neće svidjeti mnogim roditeljima jer znači puno nenaspavanih noći, a prijedlog je stigao od pedijatra koji je zaključio da beba spava lošije ako nije uz majku. Zbog toga je i njezino srce pod stresom.

Doktor Nils Bergman sa sveučilišta u Cape Townu tvrdi da ta razdvojenost onemogućava zbližavanje mame i bebe, a u starijoj dobi dovodi do lošijeg ponašanja djeteta.

Smatra da bi iz tih razloga prvih nekoliko tjedana beba trebala spavati na majčinim prsima, a zatim uz nju u krevetu, piše sott.net.

Na strahove o gušenju bebe i iznenadne smrti, koje su prema nekim istraživanjima bile češće kad su beba i majka bile zajedno u krevetu, doktor Bergman kaže: 'Takvi su se slučajevi događali jer su majke bile neodgovorne u smislu da su bile alkoholizirane ili pod narkoticima, a ne zbog toga što su bile zajedno.'

U istraživanju je sudjelovalo 16 beba i majki. Pokazalo se da je srce beba koje su spavale u svom krevetiću bilo tri puta opterećenije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više