Zdravlje IMATE GA PREVIŠE?

Kako nam slobodno vrijeme uzrokuje stres

  • Autor: tportal.hr
  • 21.10.2011 12:47:26
  • 21.10.2011 10:27:06

Bili ste na godišnjem odmoru koji ste jedva dočekali, a niste se osjećali odmorno ni zadovoljno? Možda je problem u tome što ste imali previše slobodnog vremena

Znanstvenici na Sveučilištu Baylor u gradu Ohio pitali su 1.329 tinejdžera koliko imaju slobodnog vremena i koliko su sretni u životu.

Oni koji su smatrali da imaju premalo slobodnog vremena bili su nesretni, ali i oni koji su imali dovoljno vremena za sebe ubrzo su zaključili da ne znaju što raditi.

Znanstvenici su zaključili da se čovjek najbolje osjeća kada se nalazi u sredini, piše Physorg.com. Dakle, nije dobro ni imati previše slobodnog vremena jer se ni tada ne osjećamo najbolje, kao da nam život nije ispunjen.

Današnji životni ritam određuje nam vrijeme. Ili imamo premalo vremena ili smo, primjerice, pod pritiskom zbog rokova na poslu ili ne znamo što bi radili ako imamo previše vremena. Vrijeme je povezano s osjećajem zadovoljstva.

Za zdrav život bitno je imati dovoljno slobodnog vremena, što nam pomaže da se otresemo negativnog utjecaja modernog življenja uvjetovanog materijalizmom. Rezultati studije objavljeni su u magazinu Applied Research in Quality of Life.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više