Zdravlje ZLATNA PRAVILA

Želite smršavjeti? Uvedite red u kuhinju!

Ostavljati hranu (barem onu lošu i masnu) u kuhinji na vidljivim mjestima i nije najpametnija ideja, osobito ako pokušavate držati dijetu

Upravo na to upozoravaju i znanstvenici sa sveučilišta Cornell u New Yorku koji su otkrili da postoji tri puta veća vjerojatnost da će ljudi pojesti ono što prvo vide u kući, prenosi portal Indianexpress.com.

Raspored je važan
Primjerice, mnogi će za večeru pojesti zdravu salatu, ali samo ako se nalazi na vidljivu mjestu, a ne neke proizvode koji su spremljeni u dnu hladnjaka, tvrde istraživači. 'Mjesto gdje je hrana spremljena ima velik utjecaj na to koliko ćemo pojesti', kaže istraživač profesor Brian Wansink koji je sa svojim timom snimio više od sto kuhinjskih ormarića i zatražio od njihovih vlasnika da pišu dnevnik o tome što jedu. Kod drugih sto sudionika razmjestili su sadržaj ormara potpuno drukčije.

'Primijetili smo jaku sklonost prema hrani koja je vidljiva. Ako zdravu hranu složite naprijed u kuhinjskim ormarima ili u hladnjacima, vjerojatno ćete tu hranu i jesti', objasnio je profesor Wansink.

Zdravo mora naprijed
'Ormarići u kojima ne možete vidjeti hranu cijelo vrijeme bolji su od otvorenih polica, a to se osobito odnosi na grickalice koje ne zahtijevaju pripremu', zaključuje profesor Wansink.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više