Zdravlje MUŠKARCI, OPREZ!

Pušači su lošiji u krevetu

  • Autor: tportal.hr
  • 16.9.2011 12:25:42
  • 16.9.2011 11:17:14

Pušenje ozbiljno narušava seksualno zdravlje muškaraca koji se inače smatraju sposobnima u krevetu, pokazuju rezultati istraživanja

Američko istraživanje pokazuje da muškarci koji su uspješno prestali pušiti imaju bolje rezultate laboratorijskih mjerenja seksualnog zdravlja od onih koji su se vratili lošoj navici, piše Reuters.
Znanstvenici kažu da pušenje može utjecati na seksualno zdravlje ljudi koji sebe smatraju sposobnima u krevetu. 'Mlađi muškarci ne vide stvarne rizike pušenja', piše u studiji objavljenoj u časopisu British Journal of Urology International.

Istraživanje je pokazalo da su osobe koje su osam tjedana bile na odvikavanju pokazale snažniju erektilnu moć u širini i dužini u usporedbi s muškarcima koji nisu prestali pušiti. Također su nepušači brže i lakše doživjeli uzbuđenje od pušača.

Iako je pušenje povezano s nizom zdravstvenih problema kao što su karcinom i bolesti srca, znanstvenici nude svoje istraživanje kao novi argument liječnicima pri savjetovanju pušača da svakako prestanu s tom navikom. Prethodna su istraživanja pokazala da je impotencija dva puta vjerojatnija kod pušača nego kod nepušača. Pušenje može usporiti širenje krvnih žila potrebno za erekciju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više