KOLIKI MU JE… PRSTENJAK

Muškarčev prstenjak povezan je s njegovim libidom

06.09.2011 u 11:03

Bionic
Reading

Veličina je važna! Duljina muškarčeva prstenjaka povezana je s njegovim libidom, kažu znanstvenici

Ako tražite muškarca, provjerite koliki mu je prstenjak, jer je veličina četvrtog prsta povezana s njegovim libidom, kažu američki znanstvenici koje citira Daily Mail. Dužina tog prsta određena je razinom ženskih i muških hormona kojem je

fetus izložen u maternici. Ako je fetus bio izložen većoj količini testosterona, muškog spolnog hormona, dijete će vjerojatno imati dulji prstenjak.

Studija biologa sa Sveučilišta u Floridi objašnjava tako zašto je kod muškaraca prstenjak obično dulji od kažiprsta, a kod žena je obrnut slučaj. Prstenjak je prije bio povezan s brojem spermija, zatim s agresivnim ponašanjem, seksualnom orijentacijom i sklonošću prema sportu, jer je visoka količina testosterona povezana s većim spolnim nagonom.

Dr. Martin Cohn i dr. Zhengui Zheng, biolozi sa floridskog sveučilišta, kažu kako je prstenjak pun receptora za spolne hormone.
U eksperimentu su koristiti trudne miševe, vrstu koje ima sličan odnos duljine prstiju kao ljudi te kontrolirali gene koji reguliraju razinu estrogena i testosterona u maternici. Povećani testosteron dao je bebi mišu veću desnu šapu, jer desna šapa (kao i lijeva ruka kod ljudi) bolje reagira na spolne hormone.

Miševi izloženi višoj razini estrogena imale su kraću desnu šapu i feminiziraniji izgled, a gotovo svi miševi muškog spola rođeni u toj grupi koja je bila izložena većoj razini estrogena imali su genitalne defekte.

Ovi rezultati, vjeruje se, mogu imati utjecaje na bolesti povezane s ravnotežom hormona kao što su karcinomi dojke i prostate.
'Spolni hormoni utječu na duljinu prstiju, a odnos veličina je fiksiran i prije nego što se kosti razviju. To se formira u ranoj fazi razvoja fetusa, ali ostaje za cijeli život', kaže dr. Cohn za Daily Mail.