TAJNA USPJEHA

Jennifer Hudson otkriva kako je smršavjela 37 kilograma

06.09.2011 u 09:20

Bionic
Reading

Pjevačica i glumica Jennifer Hudson prije nekoliko mjeseci smršavjela je čak 37 kilograma, a nedavno je otkrila tajnu svog uspjeha i razloge koji su je naveli na to

Jennifer Hudson nedavno je gostovala u emisiji Oprah Winfrey te otkrila kako je smršavjela pomoću programa za mršavljenje Weight Watches, a za Self magazine otkriva kako je odluku o mršavljenju donijela kada je bila trudna te iščekivala rođenje svog sina Davida.

'Sve je počela kada sam bila trudna s Davidom koji sada ima dvije godine. U jednome trenutku sam pomislila: 'Čekaj! Zašto nitko ne zna da sam trudna?' Htjela sam biti dobar primjer sinu te sam odlučila čim rodim da ću drastično promijeniti neke stvari', kazala je Jennifer Selfu.

Jennifer priznaje da do tog trenutka nikada nije bila nezadovoljna svojom punijom i oblijom figurom. Tako ju je i iznenadilo na samome početku njezine karijere pitanje jednog novinara kako se osjeća u Hollywoodu kao žena koja nosi veće konfekcijske brojeve. 'Nikada nisam bila frustrirana zbog svoga izgleda, uvijek pokušavam pronaći nešto pozitivno u bilo čemu, pa sam tako i zavoljela svoje obline. No Davidov otac i ja nikada nismo naučili kako se zdravo i pravilno hraniti, pa smo htjeli ispraviti tu pogrešku i to naučiti sina', kaže Jennifer.

Dvadesetdevetogodišnja pjevačica i glumica do sada je već tri puta drastično smršavjela. Prvi put je prije sudjelovanja u američkom showu 'American Idol' smršavjela čak 27 kilograma, a zatim devet kilograma koje je izgubila nakon uloge u filmu 'Dreamgirls'. Jennifer se nada kako je ovaj veliki gubitak kilograma posljednji te da će uspjeti održati vitku i zdravu liniju. 'Kada sam prvi put uspjela smršavjeti, fanatično sam vježbala, u teretanu sam odlazila u pet ujutro te nakon toga još sat vremena trčala, malo odspavala i zatim poslijepodne ponovno otišla u teretanu, a nakon toga kod kuće navečer vježbala Tae-Bo. Osim toga, jela sam samo bijelo pileće meso, smeđu rižu i povrće. No to baš i nije bio najbolji put, jer što ćete prvo napraviti kada smršavite na takav način? Početi jesti sve što ste si do tada branili', rekla je Jennifer.

Nakon što je u trudnoći odlučila nakon porođaja suvišnim kilogramima stati na kraj, Jennifer otkriva kako joj je to pošlo za rukom: 'Četiri dana nakon što sam sina rodila

carskim rezom, počela sam svaki dan hodati po pola sata. To je bila moja terapija, vrijeme za mene, no to je bilo sve što sam u tome trenutku mogla napraviti. No shvatila sam da iako ne mogu možda trčati satima ni napraviti stotinu trbušnjaka, lagana šetnja bolja je od ležanja na kauču. Počela sam s hodanjem, no uskoro sam uvela i nove stvari. Shvatila sam da ne volim biti u zatvorenom prostoru poput teretane te da mi više odgovara vježbanje vani. Tako sam počela džogirati i voziti bicikl, a ponekad bih igrala tenis i košarku.'

U danima kada nema previše vremena za vježbanje Jennifer kombinira kardio vježbe i vježbe snage te napravi 25 čučnjeva, trbušnjaka i dizanja utega, nakon toga se odmori minutu i cijelu vježbu ponovi. Osim toga, izbjegava vožnju dizalom te pješači kada god ima priliku.

Kad se radi o prehrani, Jennifer kaže kako je morala promijeniti cijeli svoj stav o hrani i vrsti namirnica koje konzumira. 'Morala sam razbiti svoj 'prehrambeni mentalitet'. Godinama sam izbjegavala jesti tjesteninu, pizzu, prženu hranu i crveno meso. No tada sam se priključila programu za mršavljenje Weight Watches te shvatila da moram uspostaviti ravnotežu te shvatila da ako sam na dijeti i uopće ne jedem ugljikohidrate, moje tijelo neće funkcionirati onako kako bi trebalo. Sada znam da mogu jesti što god želim i ne udebljati se, samo treba voditi računa o ravnoteži i porcijama', kazala je Jennifer priznajući kako se ljudi ponekad drukčije ponašaju prema njoj sada nakon što je smršavjela; neki su oduševljeni i traže savjet, nekima se ne sviđa pa čak i sumnjaju u njezine pjevačke mogućnosti.