Zdravlje JEDNOLIČNOST NIJE DOBRA

Imate li vi poremećaj izbirljivosti hrane?

  • Autor: tportal.hr
  • 18.8.2011 10:01:32
  • 18.8.2011 8:57:42

Svi volimo neku vrstu hrane više, ali ponekad odrasli, baš poput djece, prečesto biraju jednoličnu hranu koju vole. Iako zasad ovakva prehrana nije nazvana poremećajem, stručnjaci smatraju da bi se to uskoro moglo i dogoditi

U Americi su primijetili da odrasli sve češće jedu samo određenu hrani i smatraju da je to poremećaj u biranju hrane. Upozoravaju da nikako nije zdravo isključiti raznolikost, a problem je veći što su na meniju vrlo često pizza, tjestenina, sendviči s topljenim sirom ili pomfrit.

Da bi uvidjeli koliko se ljudi zaista hrane na ovakav način, znanstvenici sa Sveučilišta Duke u Pittsburghu postavili su web stranicu gdje se dobrovoljci mogu izjasniti o svojim prehrambenim navikama.

Pedijatar Alan Greene čak je pokrenuo kampanju protiv loše prehrane dojenčadi i djece jer se slaže s kolegama da te navike čovjeka prate cijeli život.

Doktror Andrew Weil u svojoj je kolumni istaknuo da je vrlo važno da roditelji iz dječje prehrane izbace prerađenu gotovu hranu i daju si truda kuhati svježu hranu jer je ona puno zdravija. Dodaje da je to jedino što se može učiniti za buduće generacije, a kad stignu rezultati online ispitivanja, znat će kako se boriti s problemom odraslih koji su izbirljivi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više