Zdravlje SENZACIONALNO OTKRIĆE

Što više žvačete hranu, unosite manje kalorija!

  • Autor: tportal.hr
  • 1.8.2011 12:17:35
  • 1.8.2011 12:03:18

Najnovije istraživanje donosi senzacionalno otkriće – ljudi koji više žvaču hranu unose manje kalorija!

Već dugo vremena stručnjaci nas upozoravaju na važnost žvakanja hrane. No većina nas ipak ne obraća previše pozornosti na to. Situacija će se nesumnjivo promijeniti nakon najnovijeg istraživanja koje pokazuje da se žvakanjem hrane u organizam unosi manje kalorija.

Umjesto da žvačete hranu 15 puta, koliko najčešće i žvačemo, učinite to 40 puta i unijet ćete manje kalorija, čak 12 posto! Ne samo da ćete brže mršavjeti, kažu stručnjaci, nego ćete bez problema održavati vitku liniju.

Stručnjaci s kineskog sveučilišta Harbin davali su doručak mladim muškarcima - 14 ih je bilo pretilo, a 16 normalne tjelesne težine. Promatrali su način na koji su mladići žvakali hranu te su željeli otkriti hoće li oni koji više žvaču hranu pojesti manje te kako će to utjecati na razinu hormona koji utječu na apetit.

Rezultati su bili zapanjujući – postoji jasna veza između žvakanja hrane i hormona u tijelu koji šalju poruku mozgu o gladi, ali i o tomu kada prestati jesti! Što se hrana više žvače, manja je potreba za njom, odnosno apetit je slabiji. Osim toga, takvim načinom jedenja unosi se dokazano manje kalorija! Dakle, ako želite biti vitki, dugo žvačite hranu jer će vam to smanjiti apetit i brže vas učiniti sitima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više