Dubinsko čišćenje lica omogućuje koži disanje

Dubinsko čišćenje lica omogućuje koži disanje

28.07.2011 u 14:14

Bionic
Reading

Čišćenje lica ima svoju svrhu i ne biste ga smjeli zanemarivati

Zašto?

Svaki dan se na površini kože nakupljaju različite nečistoće koje, ako se ne uklanjaju redovito, mogu oksidirati sa zrakom te postati faktori koji nadražuju osjetljivu kožu. Čak 68 posto žena tvrde da imaju osjetljivu kožu.

Osjetljiva koža se definira kao koža koja reagira intenzivnije i brže na agresore jer je njezina fiziološka ravnoteža narušena. Osjetljiva koža može se manifestirati kao zatezanje, svrbež, osjećaj topline ili vrućine ponekad popraćenih crvenilom.

Da bismo uklonili faktore rizika nadraživanja kože, omogućili koži da diše i izbjegli reakcije preosjetljivosti na licu, nužno je čišćenje, no ne bilo kakvo, već pravilno i redovito.



DUBINSKO ČIŠĆENJE LICA proizvodima
DERMATOCLEAN

Vrhovima prstiju nježno umasirajte gel za čišćenje (izbjegavajući područje oko očiju). Masirajte barem jednu minutu. Pokreti uvijek moraju ići od vrata prema licu i nosu i od nosa prema ušima, da ne traumatiziraju tkivo. Umijte se vodom. Ponovite cijeli postupak mlijekom za čišćenje lica.

Prvi korak služi uklanjanju površinskih nečistoća i šminke, a drugi oslobađa štetne tvari u dubljim slojevima, čemu pomaže i masaža. Mlijeko odstranite vodom ili pamučnim blazinicama. Završni korak: nanošenje losiona blazinicom. Losion uklanja masnoće preostale nakon umivanja vodom. Neovisno o tipu kože, losion će izvršiti fini piling površinskog sloja ne narušavajući hidrolipidni film, čak i ako imate seboreičnu kožu.

Novi proizvodi za čišćenje Eucerin DermatoCLEAN brinu se za prirodno disanje kože. Pet proizvoda za čišćenje kombiniraju saznanja najnovijih istraživanja sa senzualnim teksturama.

Proizvodi Eucerin DermatoCLEAN čiste djelotvorno i istodobno nježno. Podržavaju 'disanje' kože – za zdrav i blistav ten.

Znanstveno je dokazano da koža bolje 'diše', tj. bolje apsorbira kisik, ukoliko je temeljito očišćena i hidratizirana. Na temelju tog otkrića proizvodi za čišćenje lica Eucerin® DermatoCLEAN sadrže inovativnu kombinaciju iznimno učinkovitog i blagog kompleksa APG (alkil poliglukozid) dobivenog iz prirode, koji efikasno uklanja 'sve ono što niste vi', a istovremeno je potpuno blag i iznimno podnošljiv, čak i za osjetljivu kožu. Prirodi identični aktivatori gluko-glicerol i hijaluronska kiselina poznati su po svojoj sposobnosti efikasnog održavanja idealne razine vlažnosti i aktiviranju hidratantne mreže aquaporina (vodenih kanala smještenih u membrani stranice), čak i u dubljim slojevima epiderme.

Proizvodi za čišćenje lica Eucerin DermatoCLEAN poštuju fiziološke razlike pH vrijednosti kože lica i oko očiju. Svi proizvodi su bez mirisa, ne sadrže alkohol, boje* i anionske tenzide.

(*iznimka: sredstvo za uklanjanje šminke oko očiju sadrži plavu boju u uljnoj fazi).

Svi proizvodi testirani su i na osjetljivoj koži lica.

Za čišćenje svih tipova kože pogodni su Eucerin Dermato CLEAN micelarna otopina 2u1, dvofazno blago sredstvo za uklanjanje šminke oko očiju te tonik za čišćenje lica. Suhu i osjetljivu kožu očistite Eucerin DermatoCLEAN mlijekom, dok za normalnu i mješovitu kožu preporučujemo čišćenje Eucerin DermatoCLEAN gelom za čišćenje lica. Omogućite koži lica disanje i sudjelujte u nagradnoj igri na www.eucerin.com.hr ili posjetite stranicu za više informacija.