Zdravlje PEDESETE SU NOVE TRIDESETE?

Srednje godine traju do 70-ih

  • Autor: tportal.hr
  • 14.7.2011 14:43:11
  • 14.7.2011 12:48:41

Njihove bi se majke i očevi nježno povukli u tihu mirovinu, ali današnji 50-godišnjaci nemaju namjere pratiti taj obrazac. Današnji 50-godišnjaci pripadaju baby boom generaciji i njihova srednja dob traje do 70-ih, tvrdi se u istraživanju koje je također pokazalo da se većina pripadnika poslijeratne generacija osjeća staro tek kad uđu u osmo desetljeće života

Čak četvrtina ispitanika smatra da starost počinje sa 80. godinom, piše Daily Mail. Generacija rođena između 1945. i 1963. često je u Velikoj Britaniji nazivana najsretnijom generacijom jer je živjela u vrijeme prosperiteta i zajamčenih mirovina, a vrijednosti koje je utvrdila njihova generacija pokrenule su društvene promjene šezdesetih i sedamdesetih godina u Velikoj Britaniji. U novije su vrijeme upravo oni optuženi da su njihove vrijednosti i način života financijski, društveno i moralno unakazile i uništile Veliku Britaniju.

Nade i strahovi

Američko istraživanje pokazalo je da čak tri četvrtine baby boomera smatra, iako su već ušli u šesto desetljeće života, da je u srednjim godinama ili čak mlađe. Prosječna dob koju definiraju kao starost je 70.

Najveći su strahovi te generacije bolest koja bi im mogla oduzeti njihovu financijsku neovisnost, a strah od gubitka pamćenja brine čak 44 posto ispitanika.

Među poznatima koji su odbili mirno kliznuti u mirovinu je i Sophia Loren koja je za Pirellijev kalendar pozirala u 71. godini rekavši: 'Ako ste s tim rođeni, to ćete imati i kad imate 100 godina.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više