Zdravlje ŽENE DULJE TRPE

Muškarci idu na bolovanje čim kihnu

  • Autor: tportal.hr
  • 8.7.2011 9:50:21
  • 8.7.2011 9:16:30

Koliko god se činilo da muškarci teže podnose bolesti i viroze od žena, studije pokazuju da ipak žene češće izostaju s posla. Međutim, u skladu s uvriježenim mišljenjem u društvu, muškarci odlaze na bolovanje čim se počnu osjećati loše

Iako ih, prema studiji zdravstvene organizacije Benenden, peče savjest jer su na bolovanju, žene s posla izostanu 189 dana u godini, a muškarci ostaju kod kuće zbog bolesti 140 dana godišnje.

U istraživanju su došli do zaključka da žene mogu dulje trpjeti i raditi bolesne ako je potrebno, dok muškarci ostaju na bolovanju već pri najblažim simptomima bolesti.

'Razlika između spolova još jednom dolazi do izražaja jer muškarci i žene različito doživljavaju pojam bolesti i izdržljivosti', rekla je za Daily Mail Lawrence Christensen iz Benendena.

Lawrence Christensen dodala je da su žene možda češće bolesne, ali da mogu dulje izdržati na poslu ako osjećaju da ih, primjerice, hvata nekakva viroza, dok će se muškarci odmah prepustiti bolesti i na prve znakove otići na bolovanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više