ČAK POJAČAVAJU IMUNITET

Psi i mačke nisu uzročnici alergija u djece

16.06.2011 u 17:50

Bionic
Reading

Djeca koja su odrastala uz pse i mačke općenito imaju manje alergija i zdravstvenih tegoba. Stručnjaci su potvrdili da ne postoji veza između stvarne šanse za nastanak alergije i prisutnosti kućnih ljubimaca

Alergije, bolesti moderna življenja, sve više pogađaju cijele obitelji, a najviše djecu. Mnogi roditelji i bez pravog razloga  dolaskom djeteta ili s pojavom prvih simptoma alergija iz kuće iseljavaju ljubimce. Istraživanja Zavoda za javno zdravstvo Henry Ford Hospital u Detroitu (SAD) pokazala su kako je držanje ljubimaca u kući, posebno pasa i mačaka, u ranoj dobi djeteta, vrlo važno za stjecanje imuniteta. Djeca koja su odrastala uz pse i mačke općenito imaju manje alergija i zdravstvenih tegoba.

Stručnjaci su potvrdili da ne postoji veza između stvarne šanse za nastanak alergije i prisutnosti kućnih ljubimaca u kući (ili vrtu) u prvim mjesecima života djeteta. Ova će vijest razveseliti sve koji se brinu hoće li ljubimac promijeniti životne navike poslije dolaska djeteta. Kad je riječ o mačkama, oprez u trudnoći zbog toksoplazmoze.