SUNČANJE IZMEĐU 11 I 16 SATI

Većina ljudi neoprezno se izlaže sunčevim zrakama

13.06.2011 u 14:59

Bionic
Reading

Najtoplije godišnje doba, osim zabave i uživanja, donosi i mnogo briga oko priprema za prvo izlaganje suncu da ga ne bismo pamtili po opeklinama i ostalim negativnim posljedicama. Stoga treba posegnuti za sigurnim i učinkovitim proizvodima za njegu koji će održati zdravlje kože

Za kvalitetnu i sigurnu zaštitu od sunca preporučuje se korištenje proizvoda sa zaštitnim faktorima. U prvim sunčanim danima

preporučljivo je nanositi viši faktor zaštite od sunca, jer koža u to vrijeme treba snažnu zaštitu. Ne treba zaboraviti ni na zaštitu osjetljivih dijelova kao što su nos, uši, pigmentacije i zaštita usana.

U tu svrhu laboratoriji Vichy razvili su liniju proizvoda Capital Soleil koji djeluju protiv UVB zraka na površini kože i UVA zraka dublje u koži te sprečavaju hiperpigmentaciju. Proizvodi Capital Soleil sadrže i mineralni kompleks koji potječe iz termalne vode Vichy, kao pravi prirodni antioksidans. Ekskluzivni mineralni kompleks u proizvodima Capital Soleil štiti kožu od sunca i pruža dodatnu zaštitu.

'Rezultati prošlogodišnjih akcija potvrđuju potrebu i važnost ovakve vrste edukacije. Naprimjer više od 80 posto posjetitelja koristi zaštitu, ali vrlo niskih zaštitnih faktora (do 20) te se izlaže suncu između 11 i 16 sati (60 posto)', ustvrdila je Svjetlana Arh, direktorica za stručnu i znanstvenu komunikaciju Vichy Adria, napominjući da se odgovarajućim načinima zaštite može dugoročno utjecati na smanjenje pojave oštećenja kože koja su posljedica prekomjernog izlaganja suncu.

Da bi educirao građane o zaštiti od štetnih utjecaja UV zraka, Vichy je u suradnji s dermatološkim i farmaceutskim društvima te udrugama za borbu protiv raka u cijeloj regiji organizirao projekt Sun patrol. Tim projektom Vichy želi upozoriti na opasnosti i dugotrajna oštećenja kože koja nastaju ukoliko se ne zaštitimo pravilno od sunca, a stručnjaci koji sudjeluju u njemu pozivaju da se ovoga ljeta držimo pravila 'pametnog sunčanja'.

Nakon zagrebačkog Sun Patrol punkta, građani mogu posjetiti punktove na lokacijama u Rijeci i Splitu. Sun Patrol punkt u Splitu održat će se 17. i 18. lipnja na Bačvicama, a u Rijeci 17. i 18. lipnja na Jadranskom trgu.