VISUMED

Oštar vid u nekoliko sekundi…. i u pola cijene

31.05.2011 u 15:57

Bionic
Reading

Počeo je ljetni popust od 50 posto na sve metode laserske korekcije vida u Optical Express centru u Zagrebu. Optical Express centar u Zagrebu jedini u ovom dijelu Europe koristi tehnologiju za lasersku korekciju vida koju je odobrila i NASA za astronaute

Riječ je o standardu koji prate svi centri laserske korekcije vida ove respektabilne međunarodne tvrtke, a njih je više od 200. Optical Express Grupa, čiji je član i zagrebački centar, osnovana je 1991. godine i danas je vodeća europska grupa u refrakcijskoj kirurgiji.

Nije samo tehnologija ono što izdvaja Optical Express. Tu je i ogromno iskustvo od preko 700.000 zahvata laserske korekcije vida, konstantna ulaganja u edukaciju kirurga i osoblja te inzistiranje na izvrsnosti u svakom segmentu poslovanja. Iz tog razloga pacijenti mogu biti sigurni da su im na raspolaganju vrhunska skrb i vrhunsko kliničko iskustvo.

Svi oftalmolozi grupe su specijalisti u području refrakcijske kirurgije te ih svake godine evaluira Međunarodni savjetodavni odbor za medicinu (IMAB), čiji su članovi neki od vodećih svjetskih kirurga, stručnjaka za refrakcijsku kirurgiju.

Među njima su dr. Steve Schallhorn, bivši ravnatelj Oftalmologije Američke mornarice i prof. Jan Venter, vodeći očni kirurg u svijetu. Na godišnjim IMAB-ovim sastancima naši kirurzi stječu znanja o najnovijim dostignućima na području laserske korekcije. Ono što nas posebno čini ponosnima je da tim statističara svakodnevno obrađuje podatke iz naše baze (Clinical Outcomes) u kojoj se nalaze svi podaci svih pacijenata čitave grupe, i temeljem tih podataka unapređuje znanja svih kirurga u grupi, objašnjava Ana Kričković, voditeljica zagrebačke klinike.

Statistike nesumnjivo pokazuju da je Optical Express 'broj jedan' u Europi za lasersku korekciju vida, a da se zahvati ni u čemu ne razlikuju u, primjerice, Londonu i Zagrebu, potvrdio je i dr. Steve Schallhorn, predsjednik IMAB-a i medicinski direktor grupe:

'U svijetu imamo više od 200 klinika i konzultacijskih centara. Klinika u Zagrebu ni po čemu ne zaostaje od klinika u ostatku Europe. Dapače, apsolutno jednaku kvalitetu usluge pacijent će dobiti ovdje u Londonu i u Zagrebu', ističe dr. Schallhorn, ne krijući zadovoljstvo postignućima kirurga sa zagrebačke Nove Vesi.

Povjerenje stručnom liječničkom timu zagrebačkog Optical Expressa - prof. dr. sc. Zdravku Mandiću, mr. sc. Deanu Šariću i dr. Zdeslavu Vukasu - pokazali su dosad mnogi pacijenti. Među pacijentima zagrebačkog centra našla su se i mnoga imena javnih osoba. I one su nam redom potvrdile da je riječ o kratkom i bezbolnom zahvatu koji im je promijenio život.

Među njima su Goran Ivanišević, košarkaški trener Neven Spahija, televizijska novinarka i urednica Mirna Zidarić, rukometni reprezentativac Jakov Gojun, manekenka Iva Jerković, olimpijka Ivana Brkljačić i mnogi drugi.

Ako ste i vi zainteresirani, više informacija možete dobiti na broj telefona 48 60 643 ili 48 60 644.

 

DR. STEVE SCHALLHORN - od pilota do vodećeg svjetskog oftalmologa

 

 

Dr. Steve Schallhorn međunarodno je priznat kao jedan od najuglednijih refrakcijskih kirurga na svijetu. U svom bogatom životopisu rado ističe da je bio pilot u američkoj vojsci te da su neke 'epizode' iz njegove karijere poslužile kao predložak za snimanje filmske uspješnice 'Top Guna', jer je obavljao i posao TOP GUN instruktora. Rado priča i o svojoj besprijekornoj vojno-medicinskoj ulozi koju na različite načine obnaša i danas.

Bio je i direktor u Mornaričkom medicinskom centru San Diego, gdje je osmislio, pokrenuo i vodio program refrakcijske kirurgije za Ministarstvo obrane. Stoga je upravo on prvi kirurg u američkom Ministarstvu obrane koji je izveo LASIK i PRK postupke na vojnim pilotima. Vrijednost tih zahvata, zahvaljujući njemu, uvažena je, priznata i preporučena kako od američkog Ministarstva obrane, tako i od NASA-e, čiji je konzultant.

 

Iz prve sam ruke znao kolika je važnost dobrog, zapravo savršenog vida u vojnom zrakoplovu, odnosno koje su pogreške moguće ako pilot ne vidi dobro. Dobar vid jednako je važan i za astronaute, pa često i rado surađujemo, pojašnjava dr. Schallhorn.

 


Složit će se on skromno i s tvrdnjom da je bio vizionar jer je daleko prije drugih prepoznao potencijal u laserskoj korekciji vida i potrebi da ljudi određenih profesija moraju imati ništa manje od preciznog vida. Umirovljen je kao kapetan Američke mornarice, no i danas ima privatnu praksu u San Diegu te savjetima pomaže mnoge refrakcijske kirurge, kao i vodeće agencije u svijetu kao što su FBI, ATF, NATO, NASA, FAA i druge.

Kao nadareni govornik, često gostuje i kao predavač na uglednim sveučilištima - Harvard, Baylor, UCSF i USC - a u IMAB-u predsjeda savjetodavnim odborom koji redovito evaluira kirurge.

 

VODEĆA TEHNOLOGIJA:

 

Optical Express koristi VISX S4IR laser kojim se tretira više od 60 posto pacijenata u SAD-u, gdje se, naglasimo, izvodi većina laserskih zahvata u svijetu. VISX excimer laser ima nježnu, hladnu zraku koja uklanja manje tkiva s rožnice po prepisanoj dioptriji nego većina drugih lasera. Da bi se osigurali najviši standardi kvalitete vida, svi laseri Optical Expressa opremljeni su naprednom tehnologijom praćenja pokreta oka (eye tracking).

3-D uređaj za praćenje pokreta oka vodi zraku dok se kreće preko rožnice, osiguravajući tako da laser tretira samo onaj dio rožnice koji treba remodelirati. 3-D uređaj za praćenje pokreta oka također osigurava da, ako se oko pomakne, laserska zraka prati taj pokret, omogućujući tako siguran i precizan tretman neovisno o pokretima oka tijekom zahvata, objasnio je mr. sc. Dean Šarić prednosti VISX lasera, dodajući da napredna tehnologija pruža više u smislu individualnog pristupa, veće preciznosti, boljih rezultata i bržeg oporavka.